Hoppa till huvudinnehållet

Fall framåt trots storstryk för basketherrar

Publicerad:

Karlskogas herrbasketlag åkte på storstryk hemma mot Järva på söndagseftermiddagen. – Ändå var det ett fall framåt, säger Jari Viitakangas som tagit över som tränare tillsammans med Peter Jansson.

De här båda basketprofilerna ersätter Jenny Dahlström som drar sig tillbaka då han ska bli mamma.

– Peter och jag var med på träningen för första gången under fredagen. Det vi tog upp med spelarna var att de inte skulle bry sig om resultatet utan fokusera på att visa rätt attityd och inställning, och på så sätt kunna sig stolta över insatsen, säger Viitakangas.

Han tycker att det på så sätt fungerade bra i den här matchen i Karlbergshallen.

Mötte mycket bättre lag

– Däremot var det lika dåligt som tidigare rent spelmässigt. Vi ska inte heller glömma bort att vi mötte ett lag som är mycket bättre än vi är.

Vad kan ni framför allt förbättra?

– Vi måste bli mycket tuffare, inte minst försvarsmässigt. Vi måste också jobba på att spelarna ska bli starkare. Det är också viktigt att alla är delaktiga och tar ansvar när det gäller offensiven. Som det känns så är det för många som ”gömmer” sig.

Avgjordes tidigt

Matchen mot Järva var avgjord tidigt. Redan efter den första perioden var Karlskogalaget i underläge med 6–29. Järva utökade sin ledning i den andra perioden som slutade 15–31. I den tredje akten fortsatte utklassningen (10–34) medan Järva slog av på takten i avslutningsperioden då det blev 12–12.

– Vi har mycket att jobba med men ska göra allt vi kan för att bli ett vinnande lag, säger Viitakangas.

Erik gjorde flest poäng

Erik Pettersson var bäste poängplockare med 16. Han följdes av: Pontus Andersson 7, Tobias Holmberg 7, Tomas Timothy Ericsson 5, Göran Ström 4, Antonio Panagiotidis 2 och Nermin Begic 2.

Artikeltaggar

BasketNyheterSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.