Hoppa till huvudinnehållet

Uppryckning av basketherrar – trots storstryk

Publicerad:

KFUM Karlskoga var ett slaget lag redan efter den första halvleken. Men vann den andra. – Det vi visade efter pausen var riktigt positivt, tycker coachen Jari Viitakangas.

Karlskoga kom snett från början och var i underläge med 14–30 efter den första perioden. I den andra perioden var det också stor skillnad mellan lagen – ännu större skillnad, vilket 12–39 tydligt vittnar om.

I samband med halvtidspausen pratades det i Karlskogas omklädningsrum om att visa rätt inställning och attityd, och att spelarna skulle sluta hänga med huvudena trots det mycket stora underläget.

– Det fick önskad effekt, anser Viitakangas som fick se sitt lag vinna den tredje perioden med 16–11 och den fjärde med 25–17.

Bra gjort av Karlskogaspelarna förstås, även om Katrineholm slog av på takten då segern redan var säkrad.

Erik poängbäst – trots skada

Erik Pettersson var bäste poängplockare i hemmalaget. Då fick han stå över en och en halv period på grund av en smäll som han fick mot sitt ena öra. Efter matchen fördes han till Karlskogas lasarett där ett stort jack ”fixades”.

– Även i övrigt hade vi otur och fick avvara spelare under delar av matchen

– Han spelade guard i den här matchen och det var länge sedan jag såg ett så bra guardspel i KFUM Karlskoga, kommenterar Karlskogas coach.

Viitakangas vill också framhålla Pontus Andersson och Tobias Holmberg som visade mer stabila takter jämfört med tidigare.

Jonatan Beckmans inställning är även den något som coachen gärna lyfter fram.

Karlskogas poängplockare: Erik Pettersson 18, Pontus Andersson 17, Tobias Holmberg 11, Per Ström 11, Nermin Begic 8 och Jonatan Beckman 2.

Artikeltaggar

BasketNyheterSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.