Hoppa till huvudinnehållet

KFUM Karlskoga föll mycket knappt

Publicerad:

KFUM Karlskoga låg som mest under med 18 poäng men hade två sekunder före ordinarie matchtids slut chansen att avgöra. I stället vann gästande Polisen efter förlängning med en poängs marginal.

– Det känns förstås bittert att förlora så knappt men det fanns en hel del positivt spelmässigt, säger Karlskogas tränare Jari Viitakangas.

11–18 i första perioden följdes av 20–28 i den andra. Därefter förbättrade sig Karlskoga och såg till att det blev en mycket dramatisk avslutning på söndagens match i Karlbergshallen: 25–25 i den tredje perioden och sedan överlägsna 26–11 i den fjärde. I förlängningen drog Polisen det längsta strået efter att det där blivit 12–13.

Jättebra försvar

– Vi spelade jättebra försvarsmässigt och det fungerade även bättre jämfört med tidigare om vi ser till anfallsspelet, anser Viitakangas.

Han tycker dessutom att hans spelare nu agerade mer som ett lag.

– Så har det inte fungerat förut men det var mycket positivt att se hur det var nu.

Erik och Tobias bäst

Bästa spelare i ett överlag starkt Karlskogagäng var Erik Pettersson och Tobias Holmberg. Pettersson var också poängbäst då han svarade för 27 poäng.

Övriga poängplockare i KFUM Karlskogas lag: Pontus Andersson 18, Tobias Holmberg 15, Johan Ramsenius 14, Mattias Johansson 10, Per Ström 6 och Simon Lindström 4.

Artikeltaggar

BasketNyheterSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.