Hoppa till huvudinnehållet

Astvald tillbaka i ÖSK – för att spela bandy

Publicerad:

Mittfältaren Marcus Astvald gjorde stor succé i superettan efter att han anslöt till Degerfors IF i somras. Nu är han dock tillbaka i ÖSK igen. Men inte för att spela fotboll. I dag gör nämligen DIF-spelaren debut i bandyallsvenskan då Örebro möter Rättvik. – Det ska bli kul, säger Marcus Astvald som inte vill skruva upp förväntningarna på sin egen insats.

Men det går ändå inte att komma ifrån. Marcus Astvald var en lovande bandyspelare som junior och valet att lägga all krut på fotbollen var långt ifrån självskrivet.

Marcus Astvald gör i dag debut i bandyallsvenskan då han återigen representerar sin gamla klubb Örebro SK.
Marcus Astvald gör i dag debut i bandyallsvenskan då han återigen representerar sin gamla klubb Örebro SK. Foto: Dennis Pavlovic

– Jag spelade bandy parallellt med fotbollen upp till 15–16-årsåldern innan jag var tvungen att bestämma mig. Fotbollen hade varit prio ett även innan dess, men det var ändå ett tufft beslut att ta. Jag har alltid gillat bandy och gör det fortfarande, berättar Marcus Astvald.

Som nu alltså har fått tummen upp av Degerfors IF att spela bandy på elitnivå med Örebro SK.

”Bra träning”

– Självklart är det fokus på fotbollen, bandyn ska absolut inte få gå ut över den. För mig handlar det här främst om att hålla i gång och träna, och det här är en bra lösning för mig. Jag är ingen person som tycker om att sitta still utan måste hålla i gång hela tiden.

Vad kommer du tillföra ÖSK bandy?

– Det är svårt att svara på. Vi får se hur mycket speltid jag får och i vilken roll det blir. När jag spelade aktivt som yngre var mina främsta egenskaper farten och skridskoåkningen, så är det nog i dag också. Jag ser i alla fall fram mot det här, det ska bli kul, säger Marcus Astvald.

I samband med matchen mot Rättvik kommer också Marcus Astvald avtackas av moderklubben ÖSK där han på allvar slog igenom som 19-åring 2009. Året därpå spelade han 30 matcher för Örebro som slutade på tredje plats i allsvenskan.

Artikeltaggar

BandyFotbollNyheterSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.