Hoppa till huvudinnehållet

Diggiloo till Karlskoga

Publicerad:
David Lindgren och Jessica Andersson kommer båda vara med på kommande turné med gänget i Digglioo.
David Lindgren och Jessica Andersson kommer båda vara med på kommande turné med gänget i Digglioo. Foto: Kristofer Sandberg

Diggiloo har i sommar tjugofyra spelningar från Ystad i söder till Höga kusten i norr. Där någonstans bland alla stopp finns Karlskoga inritat på kartan.

Under sexton år har man turnérat med Diggiloo. 2018 kör de showen igen med hela Sverige som scen. I ett pressmeddelande avslöjas att Karlskoga är värd till en av dessa scener.

Elva artister ingår i turnégruppen för kommande säsong. Debutanterna på turnén är Arvingarna, John Lundvik, Mimi Werner, Thomas Petersson, Magnus Carlsson och Mariette.

Utöver debutanterna kan nämnas att David Lindgren medverkar igen, för fjärde gången. Han har sedan tidigare presenterats som den nya Lasse Holm, någon han gärna jämförs med.

– Det känns sjukt stort. Jag tycker Lasse är en helt fantastisk entertainer, men sedan är han mycket mer musiker än vad jag gör, han är ju en fantastisk låtskrivare också. Men jag tror framförallt det vi delar, jag och Lasse Holm, är nog kärleken till att stå på scen och underhålla människor, säger David i ett reportage på Diggiloos hemsida.

En annan artist som har varit med på turnén under flera år är Jessica Andersson. Jessica slog igenom som höggravid när hon 2002 var en av deltagarna i Bert Karlssons TV-serie Fame factory. Hon har därefter gjort karriär i musikvärlden både som sångerska, musikalartist och vunnit tävlingen Let´s dance 2011.

Jessica är långt ifrån en debutant på Diggilooturnén. Hon har deltagit under flera år, men valde att hoppa av 2017. Nu återvänder hon med motiveringen att det inte gick att lämna världens roligaste sommarjobb.

– Jag försökte hålla ett pokerfejs, men suget kom tillbaka, berättar hon i pressmeddelandet.

Anledningen till att Jessica valde att hoppa av var att hon ville ge egna konserter och bli programledare, men framförallt var orsaken att få ha sommarlov med sin son och hennes nya man. Dessutom har familjen flyttat från Trollhättan till Göteborg.

Enligt henne själv var det David Lindgren som fick henne att återvända.

– David Lindgren har frågat och frågat om jag inte ska hoppa på igen. Hans snälla västerbottniska röst får mig att smälta. Suget är verkligen tillbaka, säger Jessica.

Hon menar att förklaringen till Diggilioos populära shower är att de bjuder på en härlig upplevelse för alla generationer.

– Jag är stolt över att återigen få bli en del av Sveriges största jukebox. När vi började för länge sedan var det en säsong i taget, med legender som Barbro och Sven-Erik Magnusson. Nu har det blivit en institution, som Allsång på Skansen och sommarpratarna. Inte ens Ulf Lundell kan väl skryta med sexton sommarturnéer i rad, avslutar Jessica.

Platsen för spelningen i Karlskoga är badhusplanen.

Artikeltaggar

DiggilooJessica AnderssonKarlskogaNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.