Hoppa till huvudinnehållet

Flyers har imponerat trots spelarbrist

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
HC Flyers ligger fyra i hockeytvåan B inför 2019.
HC Flyers ligger fyra i hockeytvåan B inför 2019. Foto: Jonas Griberg

Manfall i flera matcher under säsongen.

Men trots det har HC Flyers vittring på en kvalplats till division 1.

– Det får vi vara nöjda med, säger sportchefen Anders Johansson.

Ingen ser ut att ro på seriesuveränen IFK Munkfors som är obesegrade efter 18 omgångar och har noterats för 50 poäng. Men där bakom är det fem lag som slåss om de två återstående kvalplatserna, bland annat HC Flyers som, trots mycket manfall, ändå ligger på en fjärdeplats – samma poäng som trean Filipstad.

– Det har varit några plumpar i protokollet, men när vi ändå summerar första halvan så är vi absolut nöjda. Framförallt så har vi hittat sätt att vinna matcher även när spelet inte stämmer.

Men det är inte bara det spelmässiga som har varierat. Även i spelartruppen har Karlskogalaget åkt på rejäla avbräck på grund av hjärnskakningar, jobb och sjukdomar. Bland annat fick Samuel Erlandsson käken sönderskjuten.

– Vi har haft väldigt mycket otur när det kommer till skador. På den här nivån så går det år mycket spelare men för oss har det varit extra tungt. Med ett fullt lag hade vi definitivt varit topp tre.

Har spelartappet lett till att fler har tagit ett extra kliv och visat vägen?

– Det har det absolut, några har verkligen steppat upp. Vi fick tillbaka Rasmus Nysten som är en riktigt bra härförare och en viktig spelare för oss. Det som vi kände att vi ville steppa upp inför säsongen var målvaktssidan och där har Robin Gustavsson varit kanonbra. Även Casper Hahne har kommit starkt på sista tiden och växt in i seniorhockeykostymen.

Förutom skadeproblemen har Flyers även tappat flera tongivande spelare under säsongen. Bland annat har klubben släppt Albin Gunnarsson och Jesper Alasaari till division 1-laget Tranås AIF

– Det är som det är, vi vet vår plats i näringskedjan och en sådan som Albin går inte att ersätta. Vi har ändå bra backar kvar och nu kommer vi sätta mer speltid på de båda kanadensarna.

Kan låna från Lindlöven

Men ersättare kan vara på väg. Klubben för nämligen diskussioner om att låna spelare från Lindlöven.

– Vi har trådar ute och tanken är att vi ska få låna in spelare där ifrån. Vi har diskuterat om ett samarbete hela hösten men de har haft ett tufft skadeläge. Nu börjar de komma tillbaka i fas igen, förhoppningsvis händer det något under januari.

Inför säsongen gick Flyers ut med målsättningen att sluta på den övre halvan, något som laget nu är på god väg att göra.

– Det vore fantastiskt om vi kunde kröna detta med en kvalplats, men vi är ödmjuka och försöker se långsiktigt och etablera oss på den övre halvan. Nu gäller det att vi ligger med i toppen och inte släpar efter, det blir såklart en bonus om vi får vara med och kvala uppåt.

Artikeltaggar

Anders JohanssonIshockeyKarlskoga FlyersSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.