Hoppa till huvudinnehållet

Boxningsklubbens stora dilemma: “Vi får inte plats”

Publicerad:
BK Advance vill ta in fler medlemmar, men utrymmet sätter stopp. Foto: Privat

Boxningsklubben BK Avance letar efter en större lokal. I den nuvarande lokalen i Nobelstadion har utrymmet blivit för litet.

–Vi får inte plats längre, säger klubbens ordförande Mikael Appelbring.

Ända sedan Karlskogaklubben startade så har man haft sin verksamhet i Nobelstadion. Men ju längre åren gått, desto fler medlemmar har man fått. Vilket betyder nu att den befintliga lokalen blivit ett trångt område.

Nu letar klubben efter en betydligt större lokal att vistas i.

– Som det ser ut nu så står vi helt still i utvecklingen och är väldigt trångbodda. Vi får värma upp i korridoren och omklädningsrummet vilket är väldigt tråkigt, det har till och med gjort att vi börjat tappa en del medlemmar under hösten. Vi har väldigt bråttom med att hitta en lösning, säger Appelbring.

Möte med kommunen

BK Avance har haft möten med Karlskoga kommun för att hitta en lösning på problemet. Men även från deras sida så har de inga lokaler att tillgå eller erbjuda.

– Det är helt dött, det finns ingenting, suckar Mikael Appelbring och fortsätter:

– På vissa träningspass så har vi varit mellan 15-20 stycken. Då har det varit sprängfyllt.

Att flytta till grannkommunen Degerfors är inte något alternativ som är aktuellt i nuläget.

– Nej, det tror jag inte. Vi har väldigt många ungdomar som inte har möjlighet till att ta sig vidare. Det är en mixad ålder och en mix av människor i alla åldrar.

Mikael Appelbring är bekymrad över den nuvarande situationen.
Mikael Appelbring är bekymrad över den nuvarande situationen. Foto: Privat

Vill arrangera hemmamatcher

Lokalen i Nobelstadion innebär också att möjligheten till att arrangera hemmamatcher är helt uteslutet.

Mikael Appelbring drömmer i framtiden om att BK Advance ska få visa upp sina boxare för Karlskogapubliken.

Vad skulle det betyda för klubben att arrangera hemmamatcher?

– Det är klart att det skulle betyda jättemycket. Det är även ett sätt att visa att klubben syns också. Vi kan arrangera en boxningsgala på ett annat ställe, det är inte omöjligt.

Att modernisera sig är också en del av framtidsplanerna och ambitionerna.

– Vi vill utveckla och bredda vår verksamhet. Vi vill inte bara satsa på själva ungdomsboxningen utan vi vill även att det ska finnas möjlighet till bland annat pensionärs- och handikappsboxning. Just nu finns det inte en chans att vi kan göra det. Vi har haft några pass med funktionsnedsatta barn och det har varit jättekul. Det är just den biten som vi vill vidareutveckla.

“Klubb med mycket hjärta”

Även från föräldrarnas sida delar man uppfattningen – BK Advance behöver en större lokal för att överleva som förening.

– En klubb med mycket hjärta men med litet utrymme. Den befintliga lokalen är på tok för liten. En större lokal skulle ge klubben större möjligheter att växa och att ge fler platser till möjliga boxare samt kunna arrangera hemmamatcher. Klubben har många idéer och vill utvecklas och värnar om den glädje som ges av denna sport. Vi är en familj och vi vill att den ska växa, säger Regina Jansson som är en engagerad boxningsmamma till Cassandra Gählman.

Artikeltaggar

BK AvanceBoxningMikael Appelbring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.