Hoppa till huvudinnehållet

Fem medaljer till Degerforsskyttar

Publicerad:
Isak Lundell, Jesper Svensson, Emanuel Söderlund, Ida Svensson och Emil Norgren blev samtliga medaljörer.
Isak Lundell, Jesper Svensson, Emanuel Söderlund, Ida Svensson och Emil Norgren blev samtliga medaljörer. Foto: Degerfors skytteförening

Degerfors skytteförening har skördat stora framgångar i distriktsomgången till ungdoms-SM.

När det under lördagen tävlades i Lindesberg, i luftgevärsskytte tio meter, handlade det om att bli bland de fem bästa i respektive klass. Dessa går nämligen vidare till regionfinalen som avgörs i Kinna om knappt tre veckor. Även där krävs att bli bland de fem främsta för att kvala in till kampen om USM-medaljerna som äger rum andra helgen i mars. Det blir 20 deltagare i varje klass då det är fyra regioner som då kommer att stråla samman. Ungdoms-SM är landets största tävling på ungdomssidan.

Degerfors ställde upp med sex skyttar i Lindesberg, varav fem tog sig vidare. Det fanns fem klasser. Degerfors skytteförening hade representanter i fyra av dessa.

Vinnarna

I klassen LSi11, där 17 skyttar fanns med, gick segern till Isak Lundell, Degerfors. Han hade 421,4 poäng. Jesper Svensson placerade sig trea med 407,5 medan Gabriel Bäck intog sjätteplatsen med 405,3.

Även i klassen klassen L17 blev det en förstaplats för Degerfors. Emanuel Söderlund lade beslag på den efter att ha samlat ihop 406,2 poäng. Han hade motstånd av sju andra tävlande.

Tvåa och trea

Ida Svensson placerade sig tvåa i LSi15 där sex deltagare räknades in. Poängen blev 417,2.

I LSi13, med tolv deltagare, kom Emil Norgren trea med 416,6.

Artikeltaggar

Skytte

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.