Anmäl dig till vårens högskoleprov

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Den 15 januari öppnar anmälan till vårens högskoleprov som skrivs den 6 april.
Anmälan är öppen under drygt två veckor och stängs den 1 februari.

– När det är konkurrens om platserna till en högskoleutbildning ger högskoleprovet ytterligare en möjlighet att komma in, utöver betygen. Oavsett urvalsmetod måste den sökande alltid uppfylla kraven på behörighet för att kunna antas, säger Karin Röding, generaldirektör för UHR, i ett pressmeddelande.

Högskoleprovet genomförs av UHR, Universitets- och högskolerådet, tillsammans med 21 universitet och högskolor på 120 orter i Sverige. Högskoleprovet äger rum två gånger om året – i april och oktober.

Läs mer på Studera.nu.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.