Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga IF ber om ursäkt

Publicerad:
Karlskoga IF ber om ursäkt efter finalen av Varannan damernas.
Karlskoga IF ber om ursäkt efter finalen av Varannan damernas. Foto: Jonas Griberg

Efter söndagens kaosscener i Varannan damernas valde Karlskoga IF att gå ut med en ursäkt på sin Facebook-sida.

Kaosscener när Varannan damernas avgjordes

"I går under varannan damernas ställdes vi mot Rävåsens IK i finalen. Mindre än en minut kvar av matchen vid ställning 2-1 till oss får vi en straff mot oss som va helt feldömd som resulterar frustration och mycket ilska i vår trupp/stryrelse. Vi ska absolut inte såga en domarinsats på det sättet vi gjorde oavsett hur feldömd beslutet från domaren är. Vi är en nystartad förening och har fortfarande brister att jobba på. Vi ber om ursäkt till domarteamet för våra reaktioner, det ska absolut inte hända igen. Vi önskar även Rävåsens IK grattis till vinsten".

Under tisdagen pratade domaren ut i Filipstads-tidning om händelsen.

– När finalen var slut rusade hela laget (Karlskoga IF) mot mig. De var missnöjda och tyckte att jag hade dömt en felaktig straff. Sen kom en ur publiken bakifrån när jag stod och pratade med deras ledare och slog mig i ansiktet, säger domaren till tidningen.

Agit Akalp, sportchef i Karlskoga IF, håller inte med i domarens beskrivning om vad som hände efter matchen.

– Vi säger absolut inte emot att vi har varit kritiska mot domarens beslut. Det var fel av oss och det har vi bett om ursäkt för. Vi har inte på något sätt varit hotfulla eller använt våld. De enda som kom fram och pratade med honom efter matchen var jag, vår målvakt och tränare. Det kan man också se på en video som vi har på vår sida, säger sportchefen Agit Akalp.

Och fortsätter:

– Jag förstår domarens frustration att det var jobbigt men han har målat upp en bild att vi har varit hotfulla och det stämmer inte. Vi kan inte ansvara för hur människor på läktaren, som inte tillhör vår förening, har agerat. Det får arrangören ta ansvar för.

Artikeltaggar

FutsalJonas PonténKarlskoga IFSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.