Möte med rådgivning om diskriminering i fokus

Nyheter
PUBLICERAD:
Örebro rättighetscenter besöker Karlskoga bibliotek.
Foto: Per Lindgren
Under tisdagen gästar Örebro rättighetscenter Karlskoga bibliotek. Besöket är en del av en turné som den ideella föreningen gör runt om i länet.

– Vi besöker biblioteket med jämna mellanrum för att möjliggöra att personer ska kunna komma fråga till oss med sina frågor. Eftersom vi har kontoret i Örebro kan det vara svårt för de som bor på annan ort att kunna träffa oss, säger Petra Elb, verksamhetsansvarig.

Rättighetscentret är en av ett 15-tal antidiskrimineringsbyråer i landet och erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning samt föreläsningar kring mänskliga rättigheter och diskriminering.

– Det är jätteviktigt att komma ihåg att det är en mänsklig rättighet att inte bli diskriminerad. Vi finns här som ett stöd och vill visa att man inte behöver gå igenom det själv.

Utöver biblioteksbesöket anordnas även andra aktiviteter i Karlskoga på regelbunden basis och under våren planeras det bland annat för en studiecirkel kring diskrimineringsfrågor.

Samarbetet med Karlskoga bibliotek är inte nytt och under hösten var de tillsammans med ABF med och arrangerade föreläsningar kring HBTQI-frågor och den diskriminering som kom ur den diskussionen.

– Vi vill finnas med i olika sammanhang där diskriminering förekommer och vi tycker det är väldigt roligt att komma ut och få chans att visa vilka vi är och vi kan hjälpa till med.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.