Hoppa till huvudinnehållet

Köper mer industrimark

Publicerad:
Degerfors industrihus AB vill köpa mer mark på Högbergstorps industriområde
Degerfors industrihus AB vill köpa mer mark på Högbergstorps industriområde Foto: Anna-Stina Tallmyren

Degerfors Industrihus AB köper nu in mer mark på Högbergstorps industriområde. Det är för framtida behov, för att säkerställa att man har något att jobba med.

Degerfors Industrihus AB vill köpa 15 700 kvadratmeter mark på Högbergstorps industriområde av Degerfors kommun. Det är fördelat på två bitar, den ena är om 12 500 kvadrat och där är prislappen satt till 375 000 kronor. Den andra markbiten är på 3 200 kvadratmeter och kostar 96 000 kronor.

Nyetablering?

– Degerfors industrihus har ingen mark att bygga på om en hyresgäst eller ny kund vill det. Därför vill vi skaffa mer mark och säkerställa att vi har nåt att jobba med, säger vd Rickard Erhard.

På frågan om det är nyetableringar på gång, svarar han:

– Vi för dialog med några som har behov av att bygga ut. Vi ska ha en tomt vi kan bygga på, istället för att kommunen ska ha det. Så det är ett strategiskt förvärv egentligen.

Behov

– Det vi köper är en större tomt på drygt 12 000 kvadratmeter i södra änden, mitt emot KD solskydds fastighet, sen en lite mindre tomt en bit norr om den fastighet vi äger idag på Kranvägen 4 och 6. Våra befintliga hyresgäster har behov av att förvara saker utomhus men under tak, så vi kikar på nån form av kallförråd eller industritält som vi kan bygga där, säger Erhard vidare.

-Vi ser absolut inga problem med det, de säkerställer framtida behov som möjliggör utveckling och satsning, säger kommunstyrelsens ordförande Muris Beslagic (S).

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade föreslå kommunstyrelsen att köpet godkänns.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Industrihus ABKsauNäringslivPolitikRickard Erhard

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.