Hoppa till huvudinnehållet

RIK vann derbyt mot Örebro SK Söder

Publicerad:
Izabell Johansson gjorde ett mål i träningsmatchen mot Örebro SK Söder. Foto: Jonas Griberg

RIK Karlskoga vann för andra träningsmatchen i rad med 4–1. Denna gång var det Örebro SK Söder som besegrades på hemmaplan.

– Vi gör en stabilare match idag, säger tränaren Petter Toivonen.

Det dröjde bara 13 minuter innan publiken på Kewab Arena fick se ett snyggt mål signerat mittbacken Hanna Sahlén som nickade in 1–0 på Viktoria Ströms frisparksinlägg. Ledningen för RIK blev dock inte långvarig.

Kvitteringen från Närkelaget kom bara sex minuter senare.

16-åriga Izabell Johansson var sedan ytterst nära att sätta 2–1 men prickade stolpen. I stället var det Isabelle Olsson som sköt in 2–1 efter drygt 30 minuter och såg till att värmländskorna gick till pausvila med en rättvis ledning.

Izabell Johansson hade även en boll inne i mål, men dömdes bort på grund av offside.

– Vi var lite bättre än ÖSK i första halvlek men de var inte ofarliga. Att vi leder med 2–1 speglar ändå matchbilden. Sedan var Hanna Sahlén vansinnigt duktig i dag och såg till att de inte skapade några lägen, säger Petter Toivonen.

“Segern var aldrig hotad”

Karlskoga kunde kontrollera matchen i den andra halvleken efter att Elvira Eriksson Mujezinovic prickat in 3–1 i upptakten. Hemmalagets starka presspel var en högst bidragande orsak till att Örebro aldrig kom in i matchen.

– Det var hur lugnt som helst efter det. Det var inte så att vi öste på framåt men vår seger var aldrig hotad under andra halvlek.

Izabell Johansson revanscherade sig efter sin stolpträff i första halvlek och kunde i slutminuterna av matchen fastställa slutresultatet till 4–1.

– Skönt och väldigt roligt för henne att få göra mål med tanke på att hon var så pass duktig.

Vad tar du med dig från segern?

– Att vi gör fyra mål ännu en gång är jag jäkligt nöjd med, samtidigt som vi är väldigt stabila. Sedan är jag nöjd med vissa delar i spelet men det finns mer att plocka av offensivt. Även vårt presspel funkade bättre nu än i tidigare matcher.

Nästa träningsmatch för RIK spelas den 16 mars på bortaplan mot division 1-laget IFK Norrköping FK.

– De är på samma nivå som oss, så det blir en bra värdemätare, avslutar Toivonen.

Artikeltaggar

FotbollHanna SahlénIsabelle OlssonPetter ToivonenViktoria Ström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.