Hoppa till huvudinnehållet

Medaljregn över Degerforsskyttar

Publicerad:
Emil Norgren, Jesper Svensson, Ida Svensson och Isak Lundell stod för imponerande insatser i DM.

Under den gångna helgen ställde Degerfors Skytteförening upp med fyra stycken skyttar i två olika klasser, LSi11 och LSi15, i det årliga Distriktsmästerskapet i luftgevär sittande som arrangerades i Lindesberg. Det resulterade i totalt fyra medaljer.

I klassen LSi11 tävlade Isak Lundell och Jesper Svensson. Degerforsduon var etta och tvåa efter grundomgången där Isak Lundell vann med fina 424,8 poäng och där Jesper Svensson tog andraplatsen genom att skjuta ett nytt personbästa med fina 423,5 poäng.

I finalen fortsatte Isak att skjuta strålande och sköt hem totalsegern genom att skjuta en fin 106,7 poängserie, med totalpoäng 531,5. Han lyckades därmed försvara sin distriktsmästartitel från 2018. Jesper sköt även han strålande i finalen men halkade ned en placering och fick med sig en fin bronspeng hem.

Stabilt skytte

Efter Isaks och Jespers fina insatser fortsatte den östvärmländska klubben att prestera. I LSi15 sköt sig Ida Svensson till en fin tredjeplacering i grundomgången efter en gastkramande avslutning där hon endast var 0,1 poäng över sin klubbkompis Emil Nordgren som blev fyra. Ida Svensson stod för ett nytt personbästa med sina 421,2 poäng.

I finalen för juniorklassen (LSi13, LSi15 och LSi17) behöll hon lugnet och nerverna. Ida behöll sin tredjeplats tävlingen ut och får åka hem från Närke med en bronspeng.

Emil Nordgren behöll även han sin fjärdeplats efter ett fint avslutande skytte.

Seger i lagtävlingen

Degerfors Skytteförening hade även ett lag, bestående av Isak Lundell, Emil Norgren och Jesper Svensson, representerat i tävlingen och även här slutade det med vinst där man knep förstaplatsen på totalt 1 269,4 poäng, 4,3 poäng före tvåan Kvistbro.

Artikeltaggar

Degerfors skytteföreningSkytte

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.