Hoppa till huvudinnehållet

Timo och ISA är klara för Karlskogafesten

Publicerad:
Timo Räisinen drog stor publik vid förra årets besök i Karlskoga. Nu får Karlskogaborna ännu en möjlighet att se och lyssna på honom när han spelar på Karlskogafesten.
Timo Räisinen drog stor publik vid förra årets besök i Karlskoga. Nu får Karlskogaborna ännu en möjlighet att se och lyssna på honom när han spelar på Karlskogafesten. Foto: Roger Gleisner

Isa Tengblad och Timo Räisinen är två av artisterna som nu är bokade att för att bjuda Karlskogapubliken på show i Ekmansdalen under årets upplaga av Karlskogafesten.

Nu släpper arrangören två av namnen på artister till Karlskogafesten i juni. En av dessa är inte helt obekanta Timo Räisinen som besökte Karlskoga så sent som sommaren 2018 när han spelade på Flotten. Då var det låtar med Ted Gärdestad på repertoaren, den här gången blir det en större blandning av låtval.

Räisinen, som tidigare ingick i Håkan Hellströms kompband som gitarrist och bakgrunssångare, startade sin egen solokarriär 2004 och har sedan dess gett ut åtta studioalbum och tjugotre singlar.

Bred mix

Den andra artisten som är klar heter Isa Tengblad, mer känd som ISA, och kommer från Stockholm. Hon har beskrivits både som ett musikaliskt stjärnskott och som en tjej som går sin egen väg. Trots sin unga ålder, 21 år, har hon redan hunnit skaffa sig en bred artisterfarenhet. Redan som femåring deltog hon i TV-programmet Småstjärnorna på TV4 där hon imiterade Jill Johnson med låten Crazy in love. Vid tio års ålder medverkade hon i Talang och två år senare var hon med i uttagningen till Junior Eurovision song contest. Tengblad har därefter bland annat deltagit i Melodifestivalen två gånger och släppt tio singlar samt ett album. Dessutom har hon startat sitt eget skivbolag.

Artisterna som nu är bokade är valda för att kunna erbjuda publiken en bred mix med olika musikstilar.

– Med ISA vänder vi oss kanske främst till den yngre publiken medan Timo kan bjuda på en lite annan typ av musik. Vi vill ju hitta någon form av bra mix som alla kan ha nytta av, säger Peter Hedin, Karlskoga Näringsliv och Turism.

ISA kommer spela direkt vid invigningen av Karlskogafesten och Timos spelning planeras börja vid åtta på kvällen, men artistbokningarna kommer inte stoppa där.

På gång

– Vi har en stor artist på gång, men inget är klart än så det får vi hålla lite på, fortsätter Hedin.

Även Karlskoga kommun känner sig nöjda med de bokningar som hittills är klara.

– Vi tycker det är ett bra startfält och känner att alla med spänning bör se fram emot den sista artisten som meddelas inom en snar framtid, avslutar kommunens kommunikationschef Ylva Elofsson.

Isa Tenglund har spelat både på Melodifestivalen och junior Eurovision song contest, nu kommer hon till Karlskoga.
Isa Tenglund har spelat både på Melodifestivalen och junior Eurovision song contest, nu kommer hon till Karlskoga. Foto: Marcus Ericsson/TT

Artikeltaggar

EkmansdalenKarlskogafestenNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.