Hoppa till huvudinnehållet

Fotoklubbens årliga utställning

Publicerad:
Nu håller Fotoklubben sin årliga utställning i Smältarbyggningen, från vänster: Susanne Wallin, Hans Blomqvist, Lennart Gustafson, Bill Wennergren och Marie-Louise Kjellgren
Nu håller Fotoklubben sin årliga utställning i Smältarbyggningen, från vänster: Susanne Wallin, Hans Blomqvist, Lennart Gustafson, Bill Wennergren och Marie-Louise Kjellgren Foto: Anna-Stina Tallmyren

Vårens sista utställning i Smältarbyggningen är Fotoklubbens årliga utställning. På söndag är det vernissage, då medlemmar från klubben finns på plats under eftermiddagen för att ta emot besökare.

– Det här är ett axplock av våra bilder och en del har visats tidigare på Märtas konditori. Några har också funnits med i Närke Bergslags fototävling, berättar Hans Blomqvist som själv var en av de som tog hem pris i tävlingen, liksom Susanne Wallin och Bill Wennergren från Degerfors Fotoklubb.

I Smältarbyggningen visas 60-talet bilder, mycket naturbilder och landskapsmotiv, men också ett och annat porträtt samt bilder från scen och tävlingar.

– Svartvitt har kommit en hel del och så har vi några som tagit bilder då de varit ute och rest, säger Blomqvist.

Susanne Wallin berättar att det är 13 fotografer som är representerade i årets utställning, som pågår till den 22 maj med samma öppettider som Hembygdsföreningen som också huserar här.

– Sen tar vi sommaruppehåll, men hösten är redan fulltecknad med utställningar, avslöjar Hasse Kvick.

  • Fotoklubbens årliga utställning i Smältarbyggningen,foto på skumbad vid kinesiska muren av Bill Wennergren
    Fotoklubbens årliga utställning i Smältarbyggningen,foto på skumbad vid kinesiska muren av Bill Wennergren Foto: Anna-Stina Tallmyren
  • Fotoklubbens årliga utställning i Smältarbyggningen,foto av Susanne Wallin
    Fotoklubbens årliga utställning i Smältarbyggningen,foto av Susanne Wallin Foto: Anna-Stina Tallmyren
  • Fotoklubbens årliga utställning i Smältarbyggningen,foto av Hans Blomqvist
    Fotoklubbens årliga utställning i Smältarbyggningen,foto av Hans Blomqvist Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

Degerfors fotoklubbHasse KvickNöje/KulturSmältarbyggningenUtställningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.