Hoppa till huvudinnehållet

Har tröttnat på sandhögar i Åtorp

Publicerad:
De boende på Tallmon har klagat på att sandhögar som blåsts ihop fått ligga kvar i en vecka, men på lördagen kom sopmaskinen efter att Degerforsbyggens vd krävt skärpning
De boende på Tallmon har klagat på att sandhögar som blåsts ihop fått ligga kvar i en vecka, men på lördagen kom sopmaskinen efter att Degerforsbyggens vd krävt skärpning Foto: Anna-Stina Tallmyren

Sanden från vintern har blåsts ihop men högarna får ligga kvar så att de gamla med rullatorer och en del med rullstol har svårt att ta sig fram. Likadant var det i fjol. I Åtorp har man nu tröttnat.

Boende på Tallmon och även besökare har tröttnat. Är man gammal och har lite svårt att röra sig är det inte roligt att det ligger högar med sandningssand i gångarna utanför huset.

En av de boende har hört av sig till redaktionen och berättat att det var likadant i fjol och trots påringningar med klagomål till Degerfors tycks ingen bättring ske.

– Här bor folk med rullstol och rullatorer och hemvården har folk som kommer för att äta i matsalen. De skjutsar dem i det här tjocka gruset som ligger och när jag ringde Degerforsbyggen och påtalade det fick jag höra att det nog blivit en miss i kommunikationen. Det verkar inte finnas nån kommunikation alls, säger en av de boende på Tallmon.

Fler klagomål

– Jag frågade även om det är samma firma som varit här förut som vi har klagat så in i helsike på och det har de gjort både i Svartå och Degerfors på det jobb de gör med gräsklippning och allt.

Personen, som inte vill figurera med namn, frågade i fjol varför fastighetsbolaget inte åker ut och besiktar att entreprenören för uteskötsel gör det de ska.

– “Vi åker runt ibland” sa de då. Jag sa att de så kallade bovärdarna åker runt här, men de verkar inte bry sig om utemiljön. Likaså om man har nåt fel inne, då kommer bovärden och tittar sen skickar de en annan firma att göra jobbet. Jag fattar inte, de kallades vaktmästare förr men nu vet jag inte vad de sysslar med på Degerforsbyggen.

Skärpning

Vi kontaktar Rickard Erhard, vd på Degerforsbyggen, som berättar att man samma dag för entreprenören gett påpekande om sandhögar som legat för länge i andra delar av beståndet.

– När de börjar sopa så blåser de ut allt grus från gräsmattorna för att sen med en sopmaskin samla upp gruset, detta bör ju ske så snart som möjligt och maximalt inom en vecka.

Erhard återkommer efter att ha kontaktat entreprenören.

– Vi har sagt åt dem att skärpa sig och lägga högarna så man kommer förbi, så att de inte hindrar äldre att ta sig fram på gångvägen. De tog det på allvar och ska åka ut och titta där, säger Erhard och tillägger:

– Vi är bekymrade över att vår entreprenör inte klarar sitt åtagande på så vis att våra hyresgäster blir nöjda, vilket är viktigt för oss. Vi hade mycket klagomål gällande vår sommarskötsel förra året och det berodde främst på underbemanning hos samma anlitade entreprenör.

– Under sensommaren hade vi ett möte med dem och förmedlade att uppdraget behöver tas på större allvar och inför den här sommaren har de bemannat upp mer.

De boende på Tallmon har klagat på att sandhögar som blåsts ihop fått ligga kvar i en vecka, men på lördagen kom sopmaskinen
De boende på Tallmon har klagat på att sandhögar som blåsts ihop fått ligga kvar i en vecka, men på lördagen kom sopmaskinen Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

ÅtorpDegerforsDegerforsbyggenNyheterRickard ErhardSvartå

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.