Nu startar en studiecirkel om HBTQI på biblioteket

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Frågor som hur samhällets normer bidrar och hindrar människor från att bli inkluderade är något man kommer diskutera på studiecirkeln som startar 7 maj.
Foto: Fredrik, Hagen
En studiecirkel för att öka kunskapen om HBTQI, samhällsnormer och diskriminering startar på biblioteket den sjunde maj.

Studiecirkeln, som är en kostnadsfri interaktiv utbildning, anordnas av ABF i samarbete med Örebro Rättighetscenter på Karlskoga bibliotek. Cirkeln är vid fyra tillfällen med start den sjunde maj.

På träffarna kommer man lyfta vilka olika identiteter som innefattas av HBTQI. Man kommer även diskutera hur olika normer kan jämföras med diskriminering av HBTQI-personer samt hur språk och ordval både bidrar och hindrar människor från att bli en del av samhället.

Utbildningsledare är Stina Odlingson från Örebro Rättighetscenter. Hon har i över tio års tid varit aktiv i arbetet för mänskliga rättigheter, med extra fokus på HBTQ-rättigheter.

- Jag kan verkligen rekommendera den här utbildningen, den är gratis och alla är välkomna för att lära sig mer, berättar Annelie Jansson, ABF Karlskoga Degerfors.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.