Hoppa till huvudinnehållet

Tre angränsande stift går ihop för gudstjänst

Publicerad:
Pernilla Rosin från Karlskoga församling medverkar i gudstjänsten. Foto: Anders Hestad

På annandag påsk firar biskoparna i Strängnäs, Västerås och Karlstad stift gemensam gudstjänst i Järnboås kyrka, som tillhör Nora bergslags församling i Västerås stift. Medverkar gör Pernilla Rosin från Karlskoga församling.

Den 22 april kommer tre biskopar, tre prostar och tre stift som gränsar med varandra – Strängnäs, Västerås och Karlstad – leda den gudstjänsten som man valt att kalla ”Psalmer på gränsen”.

Det här är tredje året som biskopar från de tre angränsande stiften arrangerar en gemensam gudstjänst i påskens anda. Det kommer att sjungas välkända psalmer med hjälp av kyrkomusiker och körsångare från olika församlingar.

De medverkar

Biskoparna är Johan Dalman från Strängnäs stift, Mikael Mogren från Västerås stift och Sören Dalevi från Karlstad stift. De kommer alla att hålla en kort predikan var där de berättar om vad påsken betyder för dem.

De medverkande prostarna är Tomas Rådehed från Norra Närkes kontrakt, Britta Landin från Bergslagens kontrakt och Pernilla Rosin från Östra Värmlands kontrakt. Den sist nämnda är även kyrkoherde i Karlskoga församling.

Musiker, kör och brassensemble kommer att stå för musiken. Gudstjänsten drar i gång klockan 16 och det kommer att erbjudas fika i församlingshemmet.

Artikeltaggar

KarlskogaNoraNyheterPernilla Rosin

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.