Hoppa till huvudinnehållet

Eric Saade till Karlskogafesten

Publicerad:
Eric Saade är klar för Karlskogafesten.
Eric Saade är klar för Karlskogafesten. Foto: Fotograf Peter Knutson

Nu är sista artisten bokad till Karlskogafesten. Eric Saade kommer att knyta ihop festen i Ekmansdalen den 13 juni.

Nu är schemat spikat till Karlskogafesten. Det stora namnet under kvällen är Eric Saade.

Han är en av 2010-talets populäraste svenska artister och har stått på scen i halva sitt liv. Redan som 13-åring upptäcktes han i en talangtävling och har sedan dess etablerat sig som artist som bland annat varit ute på turné med ett publiksnitt på över 10 000 personer och släppt fyra album varav tre toppat den svenska albumlistan.

2017 var han med i “Så mycket bättre” på tv och nyligen släppte han en EP med den populära låten "Wide Awake", en duett tillsammans med Gustaf Norén.

Karlskoga och Degerforsbandet Gate5 uppträder under kvällen. De är ett coverband som den här kvällen hyllar Bon Jovi med showen, A Blaze to Bon Jovi.

Efter dem kliver kören Joyvoice upp scenen.

Joyvoice är en kör med runt 60 glada Karlskogabor som sjunger låtar ur pop, rock och soulgenren. I Joyvoice får alla vara med utifrån sina förutsättningar och fokus är att känna glädje och energi när man sjunger och dansar.

Peter Hedin, projektledare för Karlskoga Motorsportvecka/Karlskogafesten är glad att de två stora elitlagen i Karlskoga, BIK Karlskoga och Rävåsen IK, kommer dit.

– Som vanligt kommer de upp på scenen för att visa upp sin trupp och speciellt nyförvärven. Det är ett uppskattat inslag på Karlskoga festen, säger Peter Hedin.

Artisterna ISA och Timo Räisänen är sedan tidigare klara för Karlskogafesten. Som vanligt är festen gratis och det kommer finnas mat, marknadsstånd, lekland och företagsutställare.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskogafestenNöje/KulturPeter Hedin

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.