Hoppa till huvudinnehållet

Lions instiftar nytt stipendium

Publicerad:
Lions lottade ut en tavla bland företagen som skänkt pengar till stipendiet. Martin Johansen vid Smyckesstudion tog emot tavlan, längst till vänster i bild. I mitten står Lars Törnqvist och till höger Bror Håkansson från Lions.
Lions lottade ut en tavla bland företagen som skänkt pengar till stipendiet. Martin Johansen vid Smyckesstudion tog emot tavlan, längst till vänster i bild. I mitten står Lars Törnqvist och till höger Bror Håkansson från Lions. Foto: Christoffer Tuulik

Lions instiftar ett nytt stipendium för barn och ungdomar i Degerfors och efterlyser nu ansökningar, första stipendiet delas ut i höst.

Det första steget i satsningen togs dock i tisdags då klubben lottade ut ett pris till sponsorerna, som gör stipendiet möjligt.

Lions Club Degerfors har delat ut stipendier förr om åren men under de senaste åren har klubben arbetat med flera andra välgörande projekt.

– Men under det senaste året har vi diskuterat om att återigen dela ut ett stipendium, främst för att satsa på de unga här i Degerfors.

Det säger Bror Håkansson, som står bakom satsningen ihop med övriga aktiva i Lions, däribland Lars Törnqvist, klubbens president.

Klubben har beslutat om fyra parametrar för stipendiet, där en eller flera ska vara uppfyllda för den tilldelade. Däribland vill klubben ge uppskattning till ett barn eller ungdom som gjort en berömlig insats inom musik, idrott, konst eller annat eller till en ledare som gjort ett bra arbete för unga i kommunen.

Vill hjälpa unga i Degerfors

– De andra två parametrarna som också kan ligga till grund för att få stipendiet är att klubben vill hjälpa unga som har det svårt av olika orsaker och att vi vill stötta en förening eller enskild person som hjälper unga som har det knepigt, säger Håkansson.

Första stipendiet delas ut till en person eller en förening i höst och ansökan kan skickas till Lions fram till sista augusti.

– Vi hoppas på många ansökningar med bra motiveringar, säger Lars Törnqvist.

Exakt hur stor penninggåvan kommer att vara vill de ännu inte avslöja, men de framhäver att det är lokala företag som gjort stipendiet möjligt.

– Vår verksamhet bygger på välgörenhet och i det här fallet har vi fått in ekonomiska bidrag från totalt åtta företag, säger Bror Håkansson.

Lions valde att uppmärksamma sina sponsorer till stipendiet genom att lotta ut en tavla till ett av företagen, en tavla av konstnären Ebbe Skoglund. Smyckesverkstaden i Bröllopspalatset vann utlottningen och tavlan överräcktes därmed under tisdagen.

Artikeltaggar

Bror HåkanssonDegerforsLionsNyheterStipendier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.