Det drar ihop sig för mässa vid Nobelhallen

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Malin Eriksson, Caroline Pont och Ann-Sofie Alanen heter trion som arbetar med Karlskoga Hästmässa. Om knappt två veckor är det dags för årets evenemang.
Efter förra årets lyckade hästmässa har man till i år valt att utöka arrangemanget avsevärt. Flera kända namn är bokade för uppvisningar och på mässområdet finns många utställare.

Nu är det snart dags för Karlskoga hästmässa att slå upp portarna för andra gången. Förra året höll man mässan i Källaren på Folkets hus, då främst för lokala företag med inriktning mot hästverksamhet. I år har arrangören valt att göra ett betydligt större evenemang som ska gå av stapeln utomhus på Nobelhallens parkering. Att man valt Karlskoga som ort beror förstås på att arrangören är härifrån, men också för att det är en central placering.

– Vi anser att Karlskoga är lättillgängligt både med bil och kollektivtrafik, även från angränsande län. Dessutom är det endast två timmar från huvudstaden, säger Malin Eriksson från Karlskoga Hästmässa.

På mässområdet har ett stort antal utställare bokat plats för att presentera sina produkter och tjänster. Och det finns något som de flesta besökare kan finna intressant, även den icke hästintresserade.

– I dagsläget är vi uppe i över fyrtio utställare och det kommer ramla in någon ytterligare innan det är dags för eventet, fortsätter Malin.

Uppvisningar

Utöver mässan kommer det finnas möjlighet att prova uppblåsbar hinderbana, ponnyridning och åka häst och vagn. Dessutom pågår paddockprogram hela dagen och det finns matservering för besökarna.

I paddocken har arrangören ordnat ett program som kan locka en bred publik.

Tobbe Larsson, världskänd hästdressör, får anses vara det stora numret. Tobbe bokades först att komma utan häst, men längs vägen har detta ändrats och det har nu meddelats att han kommer ha med en av sina hästar till uppvisningen.

En annan person som är bokad till paddockprogrammet är pararyttaren Felicia Grimmenhag. Fram till 2011 var hon som vilken tonåring som helst när hon genom en trafikolycka förlorade sina båda ben. I sorgen och frustrationen växte en beslutsamhet sig fram. Tio veckor efter olyckan var Felicia uppe i sadeln och nu som satsar hon mot Paralympics i Tokyo 2020.

Agility med häst

Fler kända namn finns på listan, men det kommer också erbjudas både hunduppvisning och ridsportens olika grenar som körning, western, distansritt och hoppning. Till det sistnämnda har man bokat Philip Svitser som har över tolvtusen följare på Instagram. Han kommer bjuda på en höjdhoppning till häst och ha en motståndare, en ryttare utan häst. Vem motståndaren är än så länge hemligt.

Liam Alm Fredriksson är ett mindre känt namn. Han är tio år och kommer närmast från Åmål. På Karlskoga Hästmässa har han en spännande uppvisning att bjuda på när det blir agility tillsammans med sin shetlandsponny Dalsgårds Olympia.

Mässan slår upp portarna klockan nio på morgonen den 25 maj och pågår sedan hela dagen fram till sena eftermiddagen. Mässan avrundas sedan för de som vill med en middag på Hotel Alfred Nobel.