Klar Degerforsförlust efter mardrömsstart

Fotboll
PUBLICERAD:
Degerfors IF åkte på en blytung eftermiddag i Halmstad. DIF föll med 0–3 och åkte dessutom på skador på Nikola Ladan (bilden) och Joel Daniel Okon.
Foto: Anders Wiklund/TT
Degerfors åkte på sin andra raka förlust i superettan på lördagseftermiddagen. Laget föll med 0–3 borta mot krislaget Halmstad efter en riktig mardrömsstart.

Halmstad slog ett inlägg från vänster i nionde minuten.

Degerfors Axel Lindahl bröstade elegant ner bollen i straffområdet och drev förbi den pressande Halmstadspelaren.

Lindahl hade kunnat rensa men vände, till synes, tillbaka hemåt för att försöka passa en lagkamrat och behålla bollen inom laget.

Vänsterkantspelaren blev då i stället av med bollen och tvingades riva ner högerbacken Edvin Kurtulus utanför straffområdet.

Halmstadprofilen Dusan Djuric klev, trots att det var ett typiskt vänsterläge, fram för att slå bollen med högerfoten och som han gjorde det.

Bollen skruvade sig in i första krysset och 1–0 Halmstad var ett faktum.

Hårt straffade igen

Blott sju minuter senare utnyttjade Halmstad ytterligare ett bolltapp på ett förstklassigt sätt. Oliver Ekroth läste ett uppspel och kom först.

DIF-mittbacken hade läge att rensa på ett tillslag, men tog emot bollen för att försöka fortsätta framåt.

HBK-anfallaren Karim Sadat svarade för ett imponerande pressarbete och avväpnade Ekroth.

Rasmus Wiedesheim-Paul fick bollen, väggspelade med högerkantspelaren Thomas Boakye och sköt in 2–0 mellan benen på Ismael Diawara från en position i straffområdet.

Jacob Ortmark hade ett avslut med vänsterfoten och Viktor Götesson ett försök han också, men Degerfors kom aldrig riktigt nära reducering i första halvlek.

Två skadade DIF-spelare

Bortalaget hade svårt att få till chanser även efter halvtidsvilan. I stället för Degerforskänning dödade Halmstad matchen i 75:e minuten.

Rasmus Wiedesheim-Paul tog en löpning “runt” Christoffer Wiktorsson och djupledspassningen, som slogs från egen planhalva av Joel Allansson, blev perfekt.

Halmstad kom, snudd på, tre mot noll mot Ismael Diawara och Erik Ahlstrand slog in Sadat Karims stolpträff till 3–0.

Tröstmålet kom aldrig utan Degerfors föll med 0–3, brukslagets andra raka förlust i superettan.

Som om inte förlusten vore tungt nog tvingades Degerfors även till två byten på grund av två nya skador.

Nikola Ladan, som var tillbaka på mittfältet efter två matchers frånvaro, tvingades avbryta i 50:e minuten sedan Dusan Djuric “skavt” bakifrån.

Då kom Joel Daniel Okon in. Nigerianen hann bara vara på planen i 14 minuter innan han tvingades linka av planen till förmån för Erik Grandelius.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.