Hoppa till huvudinnehållet

Fulla läktare när Crossfit Karlskoga bjöd på tävling

Publicerad:
Under helgen avgjordes CharlesWod May i Crossfit Karlskogas lokaler.
Under helgen avgjordes CharlesWod May i Crossfit Karlskogas lokaler. Foto: Privat

Kämpaglöd, svett, skratt och tårar växlade om varandra när årets upplaga av CharlesWod May-Day avgjordes i Crossfit Karlskogas lokaler.

Ett 80-tal atleter från olika delar av landet deltog i tävlingen som i år var uppdelad i fyra klasser, dam och herr individuellt samt lag nybörjare och lag nybörjare masters.

Tävlingen rivstartade med ett styrkeprov inspirerat från strongman-sporten när atleterna skulle skjuta släde och lyfta marklyft på tid.

Efter det följde fler test, bland annat i tyngdlyftning och gymnastik.

Det sista testet innan finalen var en klassisk chipper – ett ganska långt prov på tid som verkligen sätter atleternas förmåga att hantera mjölksyra på prov.

I år märktes också engagemanget från läktaren på ett nytt sätt.

Det var nämligen fullsatt och delar av publiken fick stå utanför för att heja på atleterna.

"Gav verkligen allt"

Stefan Ståhlberg, ägare av Crossfit Karlskoga och arrangör bakom CharlesWod May-Day:

– Det var härligt att ta del av engagemanget hos både publik och atleter. Alla atleter gav verkligen allt de hade på arenan och det märktes att alla hade roligt.

Det var starka startfält i samtliga klasserna vilket ledde till en riktig publikfest.

Flera av grenarna var nervkittlande när atleterna turades om att gå om varandra.

Tävlingen avgjordes till sist med jaktstart i finalerna i respektive klass.

Något som uppskattades av både publik och atleter.

– I jaktstarterna lyste kämpaglöden otroligt starkt och ingen ville ge sig. Det gav onekligen en krydda till tävlingen, säger Ståhlberg.

Till sist när placeringar och poäng var sammanställda lyckades Karlskogaatleterna ändå representera sig väl genom att nå pallplatser i samtliga klasser.

Anna Birgersson slutade på andraplats i dam individuellt medan Sara Samuelsson blev trea. Andreas Ljungberg blev trea i herrarnas individuella tävling. Ylva Åkerberg i par med Andreas Kinell slutade på andraplats för lag i masters-nybörjare. Ellen Karlsson och Kim Lund blev trea i nybörjarklassen.

Artikeltaggar

Crossfit

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.