Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogalag till elitserien

Publicerad:
Karlskoga tidning/Kuriren
redaktion@kt-kuriren.se
Glada vinnare – från vänster: Aprilia Fellebro, Sofie Ekman, Mathilda Westholm, Ida Björklund och Oskar Mejsjö.
Glada vinnare – från vänster: Aprilia Fellebro, Sofie Ekman, Mathilda Westholm, Ida Björklund och Oskar Mejsjö. Foto: Karlskoga Dressage Club

Karlskoga Dressage Club vann division 1 efter att ha vunnit alla tre omgångar. Därmed är laget klart för elitserien i höst.

I lördags var division 1-ryttarna från Karlskoga Dressage Club i Gnesta och tävlade. Det var finalen av division ett som avgjordes och laget låg bra till sedan de två tidigare omgångar som vunnits.

I laget red Ida Björklund på Ballypierce Hugo, Mathilda Westholm på Wild Love, Oskar Mejsjö på Fiffiluras Drake och Aprilia Fellebro på Royal Tiara.

Sofie Ekman som vanligtvis är med på sin ponny Lilli hade fått förhinder och var därför med som lagledare istället.

Lagledare i laget var Jhonna Maria Fellebro som fick hjälp av Charlotte Mejsjö under finalomgången.

Mathilda segerrik

Alla gjorde bra ritter och Mathilda tog första platsen i klassen. Laget placerade sig som etta i omgången och vann därmed totalen, vilket innebär att att Karlskoga Dressage Club kvalat till elitserien som går i höst.

Senare under dagen startade Mathilda en annan klass. De gjorde det så bra att hon vann klassen.

Artikeltaggar

DressyrHästsportKarlskoga Dressage Club

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.