Hoppa till huvudinnehållet

Fortsätter utveckla Kanadaskogen

Publicerad:
Det satsas i Kanadaskogen, bland annat på nya fotbollsplaner för DIF ungdom och på bajamajor för bland andra boulespelarna Foto: Anna-Stina Tallmyren

Satsningarna i Kanadaskogen fortsätter. Nu blir där nya fotbollsplaner, grillplats och bajamajor.

I ett medborgarförslag i höstas föreslogs så kallade bajamajor till Kanadaskogen, att placeras i närheten av boulebanorna för de som spelar boule med Korpen och PRO, vilket behandlades i servicenämnden nyligen.

Redan nu är den mobila toaletten på plats och enligt servicechef Anders Luthman kan även exempelvis förskolan använda sig av toaletten vid behov då de är på utflykt till lekparken i Kanadaskogen.

Efter en tid kommer utvärdering ske, hur det har fungerat, om toaletten får står ifred från skadegörelse och dylikt.

Fotbollsplaner

– Sen håller vi på och gör i ordning nya fotbollsplaner nedanför lekparken, bakom boulebanorna. DIF ungdom har haft besvär att få tider på Stora Valla, men nu får de två 5-mannaplaner i Kanadaskogen, berättar kommunens servicechef Anders Luthman.

Gräset har klippts, linjer ska målas och fotbollsmål är beställda.

-Sen kommer vi också göra i ordning grillplatsen, så att förskolan och även allmänheten kan grilla där om de vill, berättar Luthman och tillägger:

– Vi har tänkt att vi ska ha några nyheter varje år framåt, grillplatsen blir den stora nyheten där i år. Det ska vara ett trevligt ställe Kanadaskogen.

I Kanadaskogen blir det nu två nya 5-mannaplaner där DIF Ungdoms kan hålla till med sin fotbollsträning.
I Kanadaskogen blir det nu två nya 5-mannaplaner där DIF Ungdoms kan hålla till med sin fotbollsträning. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

BouleDegerfors IF JuniorKanadaskogenKorpenLekplatserMedborgarförslagPolitikPROStora Valla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.