Hoppa till huvudinnehållet

Spelade Iron Maiden på bröllop - blev viral hit

Publicerad:
De hade Iron Maidens Fear of the dark spelandes på deras bröllop. Foto: Bruhns photo

Ett videoklipp filmat i Karlskoga kyrka har cirkulerat i sociala medier och blivit viral. Videon föreställer kantor Sören Ågren som under lördagen den 1 juni framförde Iron Maidens klassiska låt Fear of the dark på kyrkorgeln.

En av de första gångerna Karlskoga-dottern Elin Eriksson Lagerberg träffade sin nuvarande man Tommy Lagerberg var på en Iron Maiden-konsert. Femton år senare skulle de gifta sig och valde att göra det i Karlskoga kyrka.

När Elin skulle tåga in till vigselcermonin ville de att hon skulle göra det till tonerna av bandets låt Fear of the dark.

– Vi hade flera låtar vi kollade på men de handlade alla om olycklig kärlek så de passade inte så bra. Iron Maiden har varit med oss hela tiden och den här låten börjar väldigt lugnt så det fick bli den. Sören var också grymt duktig, säger Elin.

Bröllopet hölls under lördagen den 1 juni. När kantorn skulle börja spela låten beslutade sig kyrkoherde Pernilla Rosin för att filma.

– Jag tänkte att det kanske var fler i Karlskoga som skulle tycka det var kul så jag gjorde en livevideo på kyrkans Facebook-sida, berättar hon.

Cirka fem-sex personer tittade på videon samtidigt som Pernilla filmade.

– Då tänkte jag att det var ju bra. Sedan tänkte jag inte mer på det. Nu i efterhand såg jag att den nått över en halv miljon visningar. Jag ringde upp Sören direkt, det är ju jättekul.

Pernilla hade inte räknat med att videon skulle bli så populär.

– Det var väldigt oväntat men det är fantastiskt roligt för Svenska kyrkan att kunna visa att vi har sådana här professionella musiker.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskoga församlingNyheterPernilla Rosin

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.