Hoppa till huvudinnehållet

RIK:s löften glänste när Råtorp krossades

Publicerad:
Tilda Jäger Lindén, 17, svarade för tre av de fem målen i krossen.
Tilda Jäger Lindén, 17, svarade för tre av de fem målen i krossen. Foto: Dennis Pavlovic

RIK:s offensiva löften var på stort spelhumör mot Råtorp. Izabell Johansson svarade för ett riktigt drömmål innan Tilda Jäger Lindén fullbordade ett hattrick.

– Vi hade bra spelglädje i dag, säger tränaren Helen Rengman.

RIK Karlskoga fortsätter att visa upp en god återväxt.

17-åringarna Isabelle Olsson och Tilda Jäger Lindén sköt upp andralaget till en 2–0-ledning på 49 minuter i torsdagskvällens division 3-match hemma mot Råtorp.

Därefter svarade Izabell Johansson, 16, för ett riktigt drömmål i 65:e minuten.

– Det värmde ju lite att Rebecca Hane offrade sig på kanten innan också och höll kvar bollen i spel. Det började bakifrån och sen fick "Bell" bjuda på lite delikatesser, säger tränare Rengman med ett skratt.

Izabell Johansson, som har noterats för fyra starter och fem inhopp i A-laget hittills den här säsongen, gick förbi sin motståndare innan hon skickade in 3–0 med ett mäktigt skott utifrån.

– Ett drömmål. Det var kul för henne att hon fick visa upp det.

Izabell Johansson svarade för ett drömmål i 65:e minuten och var ett stort hot med sin snabbhet och teknik.
Izabell Johansson svarade för ett drömmål i 65:e minuten och var ett stort hot med sin snabbhet och teknik. Foto: Dennis Pavlovic

RIK gick därefter ifrån till seger med 5–0 sedan Tilda Jäger Lindén, som är skytteligatvåa med 13 mål på åtta matcher, fullbordat ett hattrick.

– Ändå var hon hårt bevakad, det har hon varit de senaste matcherna. Men hon kom loss och satte några välplacerade, säger Rengman.

– Det var skönt att hålla första nollan också. Vi hade ett starkt lag i dag, så är det ju, men det är fortfarande ett jobb som ska utföras och det gjorde tjejerna bra.

RIK 2 är, tack vare krossen, ny fyra i division 3 med 14 poäng på åtta matcher.

Izabell Johansson fick en midsommarkrans, ett specialpris som matchens bäste hemmaspelare.

– "Magda" Blom var fantastiskt bra i målet också, hennes bästa match hittills.

Artikeltaggar

FotbollHelen RengmanIsabelle OlssonIzabell JohanssonKarlskogaKilsta IPRIK KarlskogaTilda Jäger Lindén

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.