Hoppa till huvudinnehållet

RIK Karlskoga nollade mot Hertzöga

Publicerad:
Tilda Jäger Lindén var centimeter från att utjämna det hela, men Ellen Enqvist stod i vägen.
Tilda Jäger Lindén var centimeter från att utjämna det hela, men Ellen Enqvist stod i vägen. Foto: Fredrik Erlandsson

Det hade inte varit någon omöjlighet att det hade slutat annorlunda. RIK Karlskoga hade chanser men den sista tredjedelen ville sig inte.

– Vi var för stillastående, säger RIK-tränaren Helen Rengman.

Det skulle kunna sägas vara två helt olika lag som representerade RIK under måndagskvällen. Det ena, det som spelade första halvleken, fick inte alls ordning på grejerna. Kvällens motstånd, Hertzöga, fick göra lite som de ville och fick ett sent ledningsmål.

– Det var synd att de fick det, då fick de lite mer vind i seglen inför andra.

Chanser saknades inte

I den andra halvleken var det RIK Karlskoga som fick spelet att stämma betydligt bättre. Isabelle Olsson och Tilda Jäger Lindén snurrade gång på gång upp det gulgröna försvaret men när väl bollen skulle över mållinjen så stod Ellen Enqvist i Hertzöga-målet i vägen.

– Vi hade inte fantasin riktigt, spelade för långsamt och gick inte in i duellerna nog bra, summerar Helen Rengman 0–2-förlusten.

Jäger Lindén fick den andra halvlekens absolut vassaste chans, en förlupen boll som hon var en hårsmån från att peta förbi Enqvist. Men i stället för ett kvitteringsmål så punkterade Hertzöga det hela.

Artikeltaggar

FotbollHelen RengmanIsabelle OlssonRävåsenTilda Jäger Lindén

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.