Polisregion Bergslagen får mer resurser

Nyheter
PUBLICERAD:
Foto: Maja Suslin/TT
Fler polisanställda väntas nästa år och extra utredare för brott i nära relation, våldtäkt, våld och sexualbrott mot barn i ny polisiär satsning.

Rikspolischefen Anders Thornberg har beslutat en nationell satsning för särskilt utsatta brottsoffer. Inom polisregion Bergslagen, där Karlskoga och Degerfors ingår, innebär satsningen att polisen får 25,1 miljoner kronor under nästa år som ska räcka till tre åtgärder.

Satsningen ska leda till fler polisanställda och att införa en nationell gemensam metod för att utreda brott i nära relation, våldtäkt, våld mot barn och sexualbrott mot barn. Den nya utredningsmetoden beskrivs vara mer effektiv och rättssäker och samtidigt ska medarbetare internutbildas för att arbeta med metoden.

I dagsläget är det inte klart exakt hur många fler poliser som kommer rekryteras nationellt som regionalt. Men enligt ett pressmeddelande från Polisen kommer satsningen på 25 miljoner kronor just användas till personal.

– De tilldelade pengarna går till att våra särskilda utsatta brottsoffer i större utsträckning ska få upprättelse, säger Niclas Hallgren vid polisen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.