Hoppa till huvudinnehållet

DIF-tränaren efterlyser mer glöd

Publicerad:
“Den stora skillnaden är att Varberg har en större tyngd i sitt anfallsspel”, säger tränare Jacobsson efter 0–1-förlusten mot Varberg. Foto: Tommy Pedersen/TT

Stefan Jacobsson var "sådär" nöjd med sitt lags prestation efter matchen.

– Jag skulle vilja se mer glöd från vår sida när vi möter serieledarna i en match där vi inte har någonting att förlora, säger Jacobsson efter förlusten.

Varken Degerfors eller Varberg skapade några större chanser i matchen som böljade fram och tillbaka. Tränare Stefan Jacobsson tycker att det var relativt jämnt.

– På det stora hela. Den stora skillnaden är att Varberg har en större tyngd i sitt anfallsspel. De hade lättare att få fast bollen på vår planhalva än vad vi hade på deras. De var tuffare och starkare i och runt vårt straffområde, säger Jacobsson.

Som önskade lite mer glöd från sitt lag.

– Jag är sådär nöjd. Jag skulle vilja se mer glöd från vår sida när vi möter serieledarna i en match där vi inte har någonting att förlora. Jag sa det till killarna, att vi skulle behöva vara lite mer så här, förklarar Jacobsson och slår knytnäven i handflatan.

– Att vi krigade lite mer för att få fast bollen. Vi var lite för nätta i våra bollmottagningar och den biten. Dessutom slängde vi bort en del passningar och gjorde flera tekniska fel så vi fick ingen längd i våra anfall. Det fattades några procent att verkligen vilja anfalla mot Varberg.

Status på Björndahl

Att Jacobsson mannar saknade tyngd i anfallsspelet beror mycket på saknaden av Erik Björndahl. Forwarden, som dras med en ljumskskada, var aldrig riktigt nära att bli spelredo till onsdagens möte.

– Han ådrog sig något i måndags på träningen. Det ser inte jätteljust ut. Det är klart att han saknades i dag. Även om han inte alltid är "wow" i spelet så gör han något för vårt anfallsspel med sin tyngd där uppe.

Joakim Persson på Varbergs tränarbänk tyckte matchen var jämn och att serieledarna blev lite tagna på sängen i inledningen.

– De störde oss extremt mycket. Jag tror att vi knappt var över egen planhalva första tio. Vi blev lite smånätta och tappade boll. När deras press tröttnade lite kunde vi komma in i det igen, förklarar Joakim Persson.

Tränaren berömmer också onsdagens motståndare och tror det finns chans till högre placering.

– Vi mötte ett bra lag i dag. Ett lag som jag tippade inför som "dark horse" att vara med där uppe i toppen. Och det kommer de förmodligen att vara också.

Artikeltaggar

DegerforsErik BjörndahlFotbollGustav GranathPåskbergsvallenStefan JacobssonVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.