Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogaduon gör comeback i Midnattssolsrallyt

Publicerad:
Ari Alanen och Weine Larsson i en Opel Kadett från 1977.
Ari Alanen och Weine Larsson i en Opel Kadett från 1977. Foto: Privat

På onsdagskvällen inleds årets upplaga av Midnattssolsrallyt med start och målgång i Örebro. Från Karlskoga finns duon Ari Alanen och Weine Larsson med.

– Det var ett bra tag sedan vi tävlade i hop så det ska bli roligt, säger kartläsaren Larsson.

Midnattssolsrallyt körs hela helgen. Rallyt drar igång på allvar på torsdag morgon men smygstartar kvällen innan.

Då finns Weine Larsson och Ari Alanen i startfältet. Duon från SMK Karlskoga har inte tävlat tillsammans sedan 90-talet. Nu bestämde de sig för att återförenas.

– Vi körde svenska rallyt tillsammans i mitten av 90-talet. Några år senare la vi ner. Jag gjorde comeback 2012 så jag har kört ett tag men vad jag vet har inte Ari kört på 15 år. Och det var ju ett bra tag sen vi tävlade i hop så det ska bli roligt, säger Larsson.

Onoterade banor

Speciellt för Midnattssolsrallyt är att det är ett rally för de klassiska bilarna. Karlskogaduon kommer ta sig igenom helgen i Närkes skogar i en 1977 års Opel Kadett.

– Det är ju det som är grejen med detta rally. Det är lite skillnad att köra de klassiska bilarna men det ska nog bra. Dock är det inte noterade banor vilket gör en del skillnad.

På vilket sätt är det skillnad?

– På en onoterad bana gäller det att jobba mer efter vad man ser i verkligheten. Jag som i vanliga fall läser kartan får vara mer med på banan så att säga. Annars brukar jag bara sitta och titta ner i kartan.

Komma i mål

Det beräknas bli 35 startande i Larsson och Alanens klass. Några placeringsmål har inte ekipaget.

– Vi börjar med att komma i mål efter dessa tre dagar, sen får vi se. Vi har ju som sagt inte kört tillsammans på länge så man vet ju inte riktigt var man står, säger Larsson och skrattar.

Larsson och Alanen är inte det enda lokala inslaget under helgen. I en motorsvagare klass finns Sören Hellqvist och Ann-Sofie Ljung från Degerfors RC. De kommer till start med en Opel Kadett Coupe.

Artikeltaggar

Rally

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.