Hoppa till huvudinnehållet

Åsa Jinder gästar Nysunds kyrka

Publicerad:
Åsa Jinder hade en stor hit stor framgång med låten Av längtan till dig tillsammans med Cajsa Stina Åkerström. På söndag kommer Jinder till Nysunds kyrka.
Åsa Jinder hade en stor hit stor framgång med låten Av längtan till dig tillsammans med Cajsa Stina Åkerström. På söndag kommer Jinder till Nysunds kyrka. Foto: FREDRIK PERSSON

På söndag kan man njuta av tonerna från Åsa Jinders nyckelharpa om man besöker Nysunds kyrka.

1979 blev Åsa Jinder, endast 15 år gammal, Sveriges yngsta riksspelman på nyckelharpa genom tiderna. Ett år senare släppte hon sitt debutalbum.

Sedan dess har Jinder gett ut åtskilliga album och varit med i olika framträdanden med sin nyckelharpa. Bland annat har hon spelat solo på Nobelfesten och hon spelade med i den norska gruppen Secret Garden när de vann Eurovision Song Contest med låten “Nocturne” i Dublin 1995.

I Nysunds kyrka spelar Jinder sitt sommarprogram, “Vi sjunger sommarens pärlor”, där publiken bjuds på sommarstämning från både nyckelharpa och sång.

Artikeltaggar

Åsa JinderÅtorpNöje/KulturNysunds kyrka

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.