Hoppa till huvudinnehållet

Svensson tog tredje raka SM-guldet

Publicerad:
Åke Svensson är återigen svensk mästare i barebow.
Åke Svensson är återigen svensk mästare i barebow. Foto: Privat

Åke Svensson kan fortsätta titulera sig bäst i Sverige. Karlskogabågskytten tog sitt tredje raka SM-guld i klassen barebow. – Det känns skönt att det gick vägen i år igen, säger guldmedaljören.

Årets SM i tavla avgjordes i Helsingborg under helgen.

Den tvåfaldigt regerande mästaren Åke Svensson, tillhörandes Karlskogaklubben BK Fjädern, klarade av favoritskapet och vann lördagens kval med 633 poäng.

– Det var väldigt varmt men skyttet gick ganska bra. Jag kunde ha skjutit bättre men så är det ju alltid. Man kan inte räkna med att vara hundraprocentig, förklarar Svensson.

Karlskogabågskytten tog sig igenom åttondelen och kvartsfinalen relativt enkelt innan han sattes på prov rejält i semifinalen – där särskjutning fick avgöra vem som skulle gå till final.

– Det var lite nervöst men jag har varit i särskjutning förut. Där får man inte göra något misstag samtidigt som man vet att det kan leda till att man hamnar i en bronsmatch istället för final. Men det gäller att bara försöka koppla bort de tankarna och fokusera på skjutningen.

I finalen ställdes han mot Tore Petersson från Grimslöv som kom två i kvalet 23 poäng efter Svensson. Men det var inget snack om saken.

– Jag tror han blev lite nervös för att han inledde starkt men dippade sedan. Det var härligt att få vinna.

Svensson kammade hem sitt tredje raka SM-guld och fjärde totalt.

– Det känns skönt att det gick vägen i år igen

Tredje raka måste kännas speciellt...

– Självklart, det är roligt men det finns bättre skyttar än mig som inte ställer upp på den här tävlingstypen. De gillar inte den, utan föredrar mer att skjuta i skogen, svarar guldmedaljören ödmjukt.

Utöver dessa fyra SM-guld har Svensson ett brons i samma klass samt SM-medaljer i andra klassen långbåge.

Artikeltaggar

Bågskytte

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.