Hundar tillåts kissa mot butiksväggen

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Precis nedanför skyltfönstret har en hund gjort sina behov mot väggen. Nu har man tröttnat på detta beteende.
Foto: PRIVAT FOTO
På Sko-Hjalmar har man fått nog av att människor rastar sina hundar precis utanför butiken och inte nog med det, de låter dem även kissa på butiksfasaden.

När Gun-Britt Berger kom till butiken i måndags blev hon rosenrasande då hon såg hur någon låtit rasta hunden som pinkat på butiksfasaden, precis under det stora skyltfönstret.

– Jag vet inte hur många gånger vi fått skura bort hundkiss från vår butiksfasad och vi kan inte förstå hur man kan låta en hund stå och kissa på hus, säger Gun-Britt Berger och fortsätter:

– Vi tycker det är ett bedrövligt beteende och att det behöver uppmärksammas av allmänheten, så en förändring kan ske.

– Det händer sig titt som tätt, men nu idag tog det hus i helsike. Det var färskt, för i den här värmen torkar det fort, säger hon och tillägger:

– Jag blev så arg och det är ju inte hundens fel, utan hundägare som låter dem göra så. Jag förstår inte hur de kan vara så slappa och det kunde ju lika gärna ha hamnat på fönstret.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.