Hoppa till huvudinnehållet

Barnmusikal om skräp i Folkets park

Publicerad:
Therese Frimansson, Karl Noremo och Mette Geiger Fischer är de som medverkar i Det stora sopäventyret som kommer till Degerfors. Foto: Gunilla Bergerham

Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på en äventyrlig camping i luftballong.

En musikal för barn som har tema skräp på agendan landar i Degerfors Folkets park i augusti.

Äventyret som passar lika bra för 4-åringar som 9-åringar har ett tema som handlar om skräp.

Musikalen heter Det stora sopäventyret och har sedan i början av maj månad träffat många barn i Sverige och berättat om i en familjemusikal hur skräp förstör vår miljö och djurlivet.

Vithavet

De tre vännerna Pricksan, Labbe och Mulle är huvudpersonerna i musikalen och det är de som ger sig ut på campingäventyr i luftballong.

De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren behöver hjälp.

Ger inte upp

Som tur är har vännerna mycket mod och uppfinningsrikedom och de ger inte upp när de möter motgångar.

De dansar och sjunger och allt slutar i en sorteringsfinal tillsammans med publiken.

– Det känns väldigt kul att nå ut till barnen i Sveriges alla hörn och förhoppningsvis ge hopp om framtiden och inspirera med en spännande saga, ett riktigt bra musikalnummer och ett viktigt budskap, säger Mette Geiger Fischer, koreograf och initiativtagare till föreställningen.

Skräpfakta

I samband med föreställningen finns också möjlighet att besöka Skräplabbet. Skräplabbet är en satsning från Håll Sverige Rent som syftar till att lära barn och unga om nedskräpning. Skräplabbet är utställningen där barnen får upptäcka och utforska allt som handlar om nedskräpning, samt lära sig om vad man kan göra för att minska den.

– Det är fantastiskt att se barnen när de upptäcker skräpfakta i utställningen. På ett lekfullt sätt hoppas vi att vi etablerar goda vanor som kan vara en livstid, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Det stora sopäventyret presenteras av Folkets hus och parker i samarbete med Geiger Fischer Productions och Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Föreställningen är i Degerfors Folkets park den 12 augusti.

Artikeltaggar

Degerfors Folkets parkNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.