Nerike pride firas utan parad

Nyheter
PUBLICERAD:
Under lördagen firas Nerike pride i Örebro. Någon parad blir det inte i år. Istället anordnas föreläsningar, stödgrupper och filmvisning.

Föreningen Örebro pride beslutade att lägga ner verksamheten, men då tog RFSL Örebro över arbetet tillsammans med ABF Örebro och Örebro Rättighetscenter, som ändrade namnet till Nerike pride för att signalera en nystart och inkludera hela regionen.

Under dagen kommer det också finnas tillfälle för deltagarna att träffa olika typer av stödgrupper. Under förmiddagen träffas förbundet Transammans och på eftermiddagen nätverket Stolta föräldrar.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.