Hoppa till huvudinnehållet

Fem KB-spelare ligger nedbäddade

Publicerad:
Gordon Langballes KB Karlskoga har drabbats av ett bakslag då så många som fem spelare låg sjuka när laget tränade på tisdagskvällen.
Gordon Langballes KB Karlskoga har drabbats av ett bakslag då så många som fem spelare låg sjuka när laget tränade på tisdagskvällen. Foto: Roger Gleisner

Det är rena sjukstugan i KB Karlskoga inför fredagskvällens mycket viktiga division 4-match hemma mot Kils AIK.

Ur senaste startelvan var det fyra spelare som var sjuka och inte kunde träna på tisdagen: mittbacken Alexander Hjärpe samt mittfältarna Alexander Ahlman, Max Selmer och Jesper Sjöblom. Dessutom var även yttern Eric Karlsson, som byttes in i förra matchen, frånvarande på grund av sjukdom.

Alltså saknades en halv tänkbar startelva, sett till utespelare, på träningen.

– Ahlman och Eric var sjuka redan i samband med måndagsträningen och fanns inte med då. Även Max och Hjärpe kände att de var på väg att bli sjuka redan i det läget, något de även blev. Till det ska läggas att Jesper också blivit sjuk, rapporterar tränaren Gordon Langballe.

Och fortsätter:

– Spelarna är förkylda, har feber och ont i halsen.

Även om merparten av spelarna, i bästa fall för KB, kan vara med på torsdagens finslipande träning är det här förstås ingen bra uppladdning för Karlskogalaget i den fortsatta jakten på serieseger.

Dels sätts förstås spelarnas form ned av sjukdom så tätt inpå matchen, och dels är det stor risk att kvaliteten på träningen blir lidande då så många bra division 4-spelare inte kan vara med.

Avstängning

Det är som vi tidigare skrivit klart att ytterbacken Mattias "Malte" Persson, som är avstängd, inte finns tillgänglig inför fredagens match.

KB är med fem matcher kvar att spela tvåa i tabellen bakom Torsby, som dessutom har bättre målskillnad än KB: +28 i jämförelse med +18.

Sifhälla har samma poäng som KB men en match mer spelad. I förhållande till Sifhälla har KB tre plusmål.

Om KB ska kunna fortsätta utmana Torsby om seriesegern är tre poäng sannolikt ett måste på fredag. Då Sifhälla har stor chans till seger mot Bråten på lördag är det även viktigt för kampen om andraplatsen att besegra Kil.

Ettan i division 4 går direkt upp i trean. Det lag som blir tvåa får kvala. I kvalgruppen ingår tvåorna från division i Värmland, Närke och Västmanland samt det lag som blir nia i division 3 västra Svealand. Det är ett av dessa fyra lag som har division 3-status nästa säsong.

Fredagens motståndare Kil är indraget i bottenstriden och kämpar för att hålla Bråten, på den negativa kvalplatsen, bakom sig.

När KB gästade Sannerudsvallen i Kil under våromgången blev det oavgjort: 0–0.

Artikeltaggar

Alexander AhlmanAlexander HjärpeDivision 4 VärmlandEric KarlssonFotbollGordon LangballeJesper SjöblomKB KarlskogaMattias "Malte" PerssonMax Selmer

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.