Hoppa till huvudinnehållet

KB:s Hjärpe om att jaga och bli jagad

Publicerad:
Alexander Hjärpe och lagkompisarna i KB Karlskoga är mycket revanschsugna efter plattmatchen senast då det blev förlust med 1–3 mot Forshaga.
Alexander Hjärpe och lagkompisarna i KB Karlskoga är mycket revanschsugna efter plattmatchen senast då det blev förlust med 1–3 mot Forshaga. Foto: Tomas Nilsson

Alexander Hjärpes KB Karlskoga jagar seriesegern i division 4. Samtidigt jagas KB av Sifhälla som utmanar om kvalplatsen upp till trean.

– I första hand får vi rikta in oss på att ta andraplatsen och kvala oss upp, säger mittbacken inför fredagens hemmamöte med Kils AIK i andra delen av tabellen.

Han tycker att KB har den kapacitet som behövs för att hålla Sifhälla bakom sig. Nu är lagen förvisso på samma poäng men då har Säfflelaget spelat en match mer; KB har fem matcher kvar.

– Efter förlusten mot Forshaga senast blir det svårt att komma ikapp Torsby. Det är ett mycket stabilt lag som förstärkts ytterligare här under hösten.

Torsby ligger fyra poäng före KB och har tio måls bättre målskillnad.

Utmärkt vår...

Hjärpes KB svarade för en utmärkt vårsäsong och var tillsammans med Torsby bäst i serien. Då blev det 24 poäng på elva matcher, via åtta vinster och tre kryss.

Inte minst övertygade KB defensivt med endast fyra insläppta mål.

...men sämre höst

Under hösten har det gått sämre, sedan genomklappningen i träningsmatchen mot division 3-bottenlaget Nora som vann med 6–1. Höstens fyra matcher har resulterat i fyra poäng och med KB-mått mätt så många som sju mål i baken.

– Vi har inte kommit igång. Inte hittat grunderna i vårt spel från i våras. Dels har vi varit för ineffektiva, och dels har vi släppt in för många mål.

Alexander Hjärpe vill vara med och föra upp KB Karlskoga till division 3.
Alexander Hjärpe vill vara med och föra upp KB Karlskoga till division 3.

KB har i de tre senaste matcherna provat med tre centrala mittfältare och bara en forward. I stället för att som tidigare spela efter en 4-4-2-uppställning.

– Vi har inte hittat helt rätt där heller så det är viktigt att vi får det att fungera under avslutningen på säsongen, säger Hjärpe.

Han var en av fem spelare som stod över tisdagsträningen på grund av sjukdom.

– Jag är bättre nu och redo för spel, säger Hjärpe på torsdagen.

Mittbacken är ett farligt anfallsvapen på fasta situationer. Hittills har det blivit två mål för Alexander Hjärpe så här långt under säsongen.
Mittbacken är ett farligt anfallsvapen på fasta situationer. Hittills har det blivit två mål för Alexander Hjärpe så här långt under säsongen.

Tränaren Gordon Langballe om sjukdomsläget inför fredagens match:

– Alla är förhoppningsvis tillgängliga. Alexander Ahlman tränade inte under torsdagen men ska testa innan matchen.

Mattias "Malte" Persson är avstängd.

Under lördagseftermiddagen spelar "våra" två andra division 4-lag. För Strömtorp handlar det om bortamatch mot Ås. Bråten spelar borta mot Sifhälla. Både Strömtorp och Bråten får rikta in sig på att undvika negativt kval i botten.

Tabellen

Artikeltaggar

Alexander HjärpeDivision 4 VärmlandFotbollGordon LangballeKB KarlskogaNobelstadion

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.