Klassisk spökhistoria på Länsteatern

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Foto: Illustration: Muhammad Ali
Maria Gripes klassiska spökhistoria Agnes Cecilia har premiär den 27 september på länsteater i Örebro.

Spökhistorien har överförts till pjäs av Anders Duus och Maja Salomonsson som även regisserar. Föreställningen spelas både som offentlig familjeföreställning och för skolår 4-6. I rollerna syns Iwa Boman, Anders Hambraeus, Hanna Hurtig, Katarina Krogh, Johan Marenius Nordahl och Maria Simonsson.

Berättelsen har älskats av generationer barn. Den handlar om Nora som flyttat in i ett gammalt hus med sin fosterfamilj. Där finns något övernaturligt som söker upp Nora när hon är ensam. Hennes liv fylls av hemliga tecken och meddelanden. När hon börjar söka i husets historia ser hon länkar till sitt eget liv.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.