Hoppa till huvudinnehållet

Prästtjänsterna utlysta igen

Publicerad:
Degerfors-Nysunds församling får börja om på ruta ett i jakten efter ny kyrkoherde och präst. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Degerfors-Nysunds församling tar omtag. Nu söker man på nytt präst och kyrkoherde då den kyrkoherde man ville ha på tjänsten backat ur på grund av att hon inte fann bostad.

Marieanne Mossklint, som erbjöds kyrkoherdetjänsten i Degerfors-Nysunds församling då Lars Markusson nu gått i pension, hade muntligen tackat ja till kyrkorådets erbjudande. Men det hängde på en sak, att hitta bostad som hon kände sig nöjd med.

Ute ur bilden

– Hon har nu sagt att hon inte längre står till förfogande för hon tror inte hon får tag på det boende hon vill ha. Hon har varit och tittat på många men det var bara det hon hade på gång i Åtorp som hon fann intressant, men hon fick besked att hon inte fick det, säger kyrkorådets ordförande Robert Mörk (S) och tillägger:

– För att inte tappa tid går vi ut på nytt och söker kyrkoherde och präst. Men jag tror, som biskopen sa, att det brukar lösa sig till slut.

Komminister Katarina Markusson går i pension 15 oktober.

Krokar ute

Tillförordnad kyrkoherde är Pernilla Rosin, från Karlskoga församling som ändå tror att det inom överskådlig framtid kommer lösa sig.

Hon kommer inte kunna ta alla gudstjänster och förrättningar själv, men är nu när man fått två nya präster i Karlskoga inte uppsatt på så många söndagar där varför hon då kan gå in i Degerfors.

– Sen har jag krokar ute och kollar runt med lite pensionärer, så vi kan pussla och försöka hjälpas åt tills det kommer någon på plats. Jag kanske inte sätter spikat schema ett halvår framöver, utan får rodda ihop det allt eftersom, säger Rosin.

Läs även:

Inte klart när ny kyrkoherde kan ta vidErbjuds kyrkoherdetjänsten

Artikeltaggar

ÅtorpDegerforsDegerfors-Nysunds församlingKatarina MarkussonKyrkorådetLars MarkussonNyheterPernilla RosinRobert Mörk

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.