Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogafamiljen är på väg hem

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Foto: privat

Resebolaget Thomas Cook gick i konkurs och Gerda Larsson och hennes familj från Karlskoga plus tusentals andra resenärer runt om i världen var strandsatta. Nu har Ving meddelat att de återupptar flygningarna och Karlskogafamiljen är nu på väg hem.

Tidningen rapporterade om Karlskogafamiljen som satt fast på Mallorca. Deras flyg var inställt på grund av konkursen. De visste inte hur de skulle ta sig hem eller om de skulle få bo kvar på hotellet. Men det löste sig.

Klockan 21.00 i måndags fick Gerda Larsson och hennes familj nyheten om att de skulle få åka hem. Då hade de gått hela dagen utan att veta om de skulle få komma hem.

– Vi fick egentligen reda på nyheten på sociala medier. Sedan fick vi ett meddelande från Ving att vi skulle få åka hem med vårt plan och att allt skulle rulla på som vanligt. Det var en lättnad att få höra det, berättar Gerda Larsson.

Men hon vågar inte riktigt ropa hej än.

– Det skulle höra av sig om det blev någon förändring i schemat, men vi har inte hört något än. Nu har vi packat väskorna och vi sitter och äter frukost. Nu hoppas vi att det inte händer något mer, säger Gerda Larsson.

Karlskogafamiljer strandsatta på Mallorca efter konkurs

Artikeltaggar

KarlskogaKonkurserMallorcaNyheterThomas CookVing

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.