Sponsrar hemmamatch och firar damlaget

Publicerad:
Det har varit en process sedan de inledande hemmamatcherna fick flyttas till Örebro. Här en bild från en av planinspektionerna som gjordes i våras på Stora Valla. Foto: Dennis Pavlovic

Som en kompensation för de hemmamatcher som inte kunde spelas på Stora Valla i våras sponsrar kommunstyrelsen säsongens sista hemmamatch för Degerfors IF och bidrar även till firandet för damlaget.

Kommunstyrelsen har beslutat att sponsra årets sista hemmamatch, då DIF möter Östers IF, den 26 oktober. Åskådarna får då gå in gratis, eller lämna ett fritt bidrag vid entrén. Kommunstyrelsen går in med 175 000 kronor.

Dessutom beslutade man gå in med 25 000 kronor till firandet av Degerfors IF:s damlag, som sker samma kväll i Folkets hus med anledning av deras serieseger i division 4 Östra.

Fick flytta

De två inledande hemmamatcherna i våras för Degerfors IF fick flyttas till reservarenan Behrn Arena i Örebro. Anledningen var att planen på Stora Valla underkändes för spel efter att områden på den blivit vattensjuka, med isbränning som följd.

Degerfors IF sa sig förlora drygt halvmiljonen kronor på det. Serviceförvaltningen har därefter betalat cirka 47 000 kronor för hyra av arenan i Örebro, enligt servicechef Anders Luthman.

Process

– Det har varit en process, men vi har haft bra dialog med Degerfors IF även om uppfattningarna om varför de inte kunde spela hemmamatcherna varit lite olika, säger kommunstyrelseordförande Muris Beslagic (S) och fortsätter:

– Som goodwill har vi gett olika förslag från Degerfors kommun och valde att sponsra deras avslutande hemmamatch för året samt damlagets serieseger.

Kommundirektör Teresa Zetterblad poängterar att dialogen varit oerhört god och att hon och DIF-ordförande Leif Rosén diskuterat olika samverkansformer och att utveckla samarbetet och landat i att göra det här tillsammans.

– Viktigt är att det kommer alla invånare tillgodo, säger Zetterblad.

Med vånda

På frågan om DIF är nöjda med den kompensationen, svarar hon att det här är vad man kommit överens om och att det även var full politisk enighet bakom beslutet.

– Dock gick SD med på det motvilligt, säger Beslagic.

Peter Nyström (SD) bekräftar det, men säger att de inte hade något emot att premiera damlaget.

– Däremot gick vi med viss vånda med på de 175 000 kronorna till DIF och vi tycker att det får bli absolut sista gången som kommunen sponsrar DIF. Detta måste komma till vägs ände, vi är inte förtjusta i att skattepengarna används på det här viset. DIF har fått olika stöd och support genom åren, men det enda som kommer tillbaka är skäll och elände, säger Peter Nyström.

Stödet ska finansieras genom del av kvarvarande budgetpost för Allmänna val inom kommunstyrelseförvaltningens budget.

Artikeltaggar

Anders LuthmanDegerforsDegerfors IFDegerfors IF DamMuris BeslagicPolitikStora VallaTeresa Zetterblad

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare