Hoppa till huvudinnehållet

Guld till Violer och Rosor

Publicerad:
Lag Rosor, övre raden: Tränare Anna Lekberg, Alice Johnson, Malin Frisk Wesström, Emelie Lidberg, Emilia Nilsson, Emilia Noreén,  Fanny Bengtsson, Tränare Louise Fornell och Helena Frisk Wesström. Mellersta raden: Astrid Jonsson, Alma Noreén, Elsa Ekman, Maja Jerkku, Maja Israelsson, Bim Kristofersson. Liggande på golvet: Emma Nyberg och Tilda Kilenius.
Lag Rosor, övre raden: Tränare Anna Lekberg, Alice Johnson, Malin Frisk Wesström, Emelie Lidberg, Emilia Nilsson, Emilia Noreén,  Fanny Bengtsson, Tränare Louise Fornell och Helena Frisk Wesström. Mellersta raden: Astrid Jonsson, Alma Noreén, Elsa Ekman, Maja Jerkku, Maja Israelsson, Bim Kristofersson. Liggande på golvet: Emma Nyberg och Tilda Kilenius.

I söndags deltog Violer, Snödroppar och Rosor från Bofors gymnastikförening i Katrineholmscupen.

Där tävlade Violer och Snödroppar i klass Ängel (nivå 6) i samtliga tre grenar vilket innebär tumbling, trampett och fristående.

Det var totalt 15 lag från både regionen och utanför regionens gränser som tävlade mot varandra i Ängel-klassen.

Alla tjejerna var taggade och utförde fina övningar. I tumbling kom Snödropparna på en femteplats och Violerna på en elfte. I trampetten blev det en delad femteplats för Violerna och en sjundeplats för Snödropparna.

Tävlingarna avslutades med fristående där Snödropparna slutade nia medan guldet gick till Violerna som fick klassens högsta poäng: 13,75.

Små marginaler

Rosorna tävlande i klassen fjärilen (nivå 5) en högre klass och gjorde en otroligt bra prestation med en femteplats plats i både tumbling och trampett där marginalerna var små upp till pallplatserna. I friståendet tog de hem guldet och det var mycket glada och nöjda tjejer.

Nu laddar Violerna om för att delta på nästa tävling som är Mellantruppen 9 november i Norrköping. Då deltar även Pioner och Solrosor.

Lag Violer, övre raden: Fanny Nilsson, Adela Eriksson, Elma Sejdovic, Agnes Andersson, Livia Grimstad, Wilda Stridh, Linnea Kärnqvist, Lova Dahl, Julia Johansson. Mellersta raden: Vilda Manlin, Emelie Lundgren, Svea Rydh, Bianca Barcella, Felicia Atterklint, Amanda Söderberg. Liggande: Ida Fridén och Alice Bäckman.
Lag Violer, övre raden: Fanny Nilsson, Adela Eriksson, Elma Sejdovic, Agnes Andersson, Livia Grimstad, Wilda Stridh, Linnea Kärnqvist, Lova Dahl, Julia Johansson. Mellersta raden: Vilda Manlin, Emelie Lundgren, Svea Rydh, Bianca Barcella, Felicia Atterklint, Amanda Söderberg. Liggande: Ida Fridén och Alice Bäckman.

Artikeltaggar

Bofors GFGymnastik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.