Hoppa till huvudinnehållet

Unga talanger i Degerfors fick stipendium

Publicerad:
Från vänster ses stipendiaterna: Filip Tuohino, Eira Dahlström, Matilda Jonsson, Agnes Larsson, Saga Fallander, Albin Numrin och Emanuel Söderlund som sitter längst fram.
Från vänster ses stipendiaterna: Filip Tuohino, Eira Dahlström, Matilda Jonsson, Agnes Larsson, Saga Fallander, Albin Numrin och Emanuel Söderlund som sitter längst fram.

Sju ungdomar inom idrotten uppmärksammades med stipendium från Lions club i Degerfors under torsdagen. Det är de första lokala stipendierna från Lions på flera år och företag i Degerfors har bidragit med pengarna.

Lions ville uppmärksamma idrottstalanger i år och de sju stipendiaterna fick en varierande summa mellan 1 000 kronor upp till 4 000 kronor. Klubben vill ge uppskattning till ett barn eller en ungdom som gjort en berömlig insats.

Själva utdelningen skedde i klubblokalen på Degernäs herrgård under torsdagen, där stipendiaterna inför anhöriga fick ta emot diplom, stipendierna och applåder.

Lions har förr om åren delat ut stipendier men årets utdelning innebär en nysatsning på att med ett ekonomiskt bidrag hjälpa unga i Degerfors.

– Vi hoppas att det blir en årlig tradition, det är de lokala företagen som sponsrar oss som gör det här möjligt, säger Bror Håkansson vid Lions.

Följande ungdomar fick med följande motiveringar stipendium av Lions i Degerfors 2019:

Eira Dahlström, 11 år, går i fjärde klass på Strömtorpsskolan i Degerfors. Har intresserat sig för många idrotter: dans, simning, innebandy, fotboll med mera. Hon har dock visat en stor talang inom bågskytte och vill göra en satsning där, vilket Lions vill uppmuntra till.

Matilda Jonsson, 16 år, är en stor talang inom golf och är i nuläget bästa 16-åringen i Sverige. Hon har många framgångar inom golf, i juli blev hon svensk juniormästare. Hon är medlem i Kumla golfklubb eftersom det inte finns någon träningsverksamhet i Degerfors golfklubb.

Albin Numrin, 15 år, har rönt stora framgångar inom yxkastning. Lions har beslutat att ge honom ett stipendium för att kunna skaffa en egen kastyxa, för att slippa låna från klubben. Lions önskar honom all lycka inom sporten.

Filip Tuohino, 17 år, är en talang både inom innebandy och bowling i Degerfors. Lions vill därmed ge honom ett stipendium för att uppmuntra till att han ska fortsätta och utvecklas i båda sporterna i framtiden.

Saga Falander, 17 år och Agnes Larsson, 18 år, båda har varit ledare för bollek i Degerfors IF. Barn födda åren 2013 och 2014 har genom ledarna introducerats i fotboll en dag i veckan för att eventuellt bli framtida spelare.

Emanuel Söderlund, 21 år, är framgångsrik inom skytte, som junior har han representerat landslaget. Han är en bra förebild på hur man kan nå framgång. Sedan han började engagera sig i den lokala skytteklubben har medlemsantalet ökat och han har varit ledare för barn.

Läs mer:

Lions instiftar nytt stipendium

Artikeltaggar

Bror HåkanssonDegerforsLionsNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.