Hoppa till huvudinnehållet

VBIF vill hjälpa i BB-frågan

Publicerad:
Foto: Roger Gleisner

Trots att det finns beslut från politiskt håll att öppna BB i Karlskoga igen är det fortfarande stängt. Nu har lokala industriföretag engagerat sig i frågan för att hjälpa till att hitta en lösning.

I en debattartikel konstaterar Västra Bergslagens industriförening (VBIF) att det är viktigt att lösa BB-frågan, att det bör ske prestigelöst och att saken bör diskuteras under konstruktiva former.

– Det är en väldigt viktig fråga för oss alla. För att komma framåt behöver man sätta sig ner och prata ihop sig för att hitta lösningar som man kanske inte ser annars, säger Booforsen Fastighets AB:s VD Björn Åkerberg Langhé, som tillsammans med Moelven Valåsen AB:s VD Fredrik Wallenstad skrivit under debattartikeln å VBIF:s vägnar.

Åkerberg Langhé anser att Karlskoga lasarett är en väldigt viktig del för att kunna attrahera personal till Karlskoga och att det därför är väldigt viktigt att ha ett fullgott lasarett i kommunen.

– Vi i VBIF behöver rekrytera närmare tusen personer de närmaste åren. Då är det viktigt med vård, skola och omsorg,

Nu uppmanar han och de andra medlemmarna i VBIF att alla som är inblandade i BB-frågan sluter upp och samarbetar för att lösa problemet. Åkerberg Langhé poängterar att alla har samma mål: Att hela regionen ska må bra.

– Det finns ett gemensamt mål här. Sätter vi oss tillsammans borde det gå att hitta lösningar som driver det här framåt.

Vad kan då VBIF bidra med?

– Jag tror att vi kan vara en sammanförande part och få samtalen att bli mer konstruktiva.

Att företagen i VBIF engagerar sig i BB-frågan och andra sociala frågor ser inte Björn Åkerberg Langhé som något anmärkningsvärt.

– Många av företagen i VBIF är sprungna ur Bofors som alltid tagit stort samhällsansvar, till exempel med idrottsföreningar och semesterorter. Det är en fortsättning på det, att vi inom industrin tar ett ansvar och vill vara med och jobba ihop på olika sätt. Ett exempel är att vi har jobbat nära tillsammans med Karlskoga kommun under många år för att hjälpas åt framåt.

Hur VBIF:s utspel kommer att tas emot vill Björn Åkerberg Langhé inte sia om.

– Det får tiden utvisa.

Läs mer:

Tidsplan för öppning av förlossningen saknas

Artikeltaggar

BBBjörn Åkerberg LanghéBooforsen Fastighets ABKarlskogaMoelven Valåsen ABVård och omsorgVBIF

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.