Hoppa till huvudinnehållet

Fina resultat av Degerforsskyttar

Publicerad:
Degerforsskyttarna visade bra kvaliteter i helgens hemmatävling. Bakre raden från vänster: Theta Eklöv, Ida Svensson, Kevin Van Tang, Emil Norgren, Jesper Svensson, Felix Vilhelmsson och Hanna Vilhelmsson. Främre raden från vänster: Gabriel Bäck, Isak Lundell, Gabriel Lundell, Axel Carlbom, Elin Vilhelmsson och Melvin Vilhelmsson. Foto: Degerfors skytteförening

Degerfors skytteförening nådde fina framgångar i sin egen tävling Degerforsskottet 10,9'an.

Det var i lördags som föreningen arrangerade sin första nationella tävling där nio föreningar från tre olika skytteförbund – Örebro län, Värmlands län och Västergötlands län – deltog.

Det gick riktigt bra för Degerforsskyttarna:

* I Klass LSi Y (Yngre under 11 år) sköt Angel Riascos Johansson sköt hem ett tredjepris – med Melvin Vilhelmsson och Gabriel Lundell hack i häl, samtliga i sin första tävling.

* I Klass LSi11 representerades föreningen av Isak Lundell, Gabriel Bäck, Jesper Svensson, Felix Vilhelmsson, Elin Vilhelmsson och Axel Carlbom där Isak Lundell tog hem guldet på 423,6 poäng, följd av Gabriel Bäck och Jesper Svensson som sköt hem bronset. Även i övrigt gjordes bra resultat.

* I klass LSi13 placerade sig Måns Vähäkari femma i sin första tävling.

* I Klass LSi15 sköt Emil Norgren hem en andraplacering. Ida Svensson kom trea.

* Klass LSiÖ (funktionärer, ledare, föräldrar et cetera ) togs hem av Theta Eklöv.

* Ida Svensson kom tillbaka i den stående klassen L15 där hon tog andraplatsen.

Därför 10,9'an

Tävlingen med namnet Degerforsskottet 10,9'an kommer från att 10,9 är den högsta decimala poäng man kan få på ett skott i luftgevärsskytte. Den skytt i Sitt och Stå som lyckades med bedriften att skjuta flest 10,9'or under sina 40 tävlingsskott belönades av föreningen med ett speciellt pris i form av en medalj.

Detta pris sköts hem av – Sitt-klasserna: Jamelia Prims, Gullspång. Stå-klasserna: Linnea Gustafsson, Gullspång.

Artikeltaggar

Degerfors skytteföreningSkytte

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.