Hoppa till huvudinnehållet

De tackar nej till att driva Motorsportveckan

Publicerad:
Flyguppvisningar under Motorsportveckan, skycats.
Flyguppvisningar under Motorsportveckan, skycats. Foto: Roger Gleisner

Tre lokala aktörer har intresserat sig för att ta över Karlskoga motorsportvecka när arrangören, kommunens bolag läggs ned, efter årsskiftet.

En av de intresserade, Gelleråsen Arena, har nyligen tackat nej.

Karlskoga näringsliv och turism, Knotab, läggs ned vid årsskiftet som planerat och kommer därmed inte driva Karlskoga motorsportvecka vidare.

Enligt kommundirektör Johan Harryson sonderades terrängen efter sommaren, de sökte intressenter som har resurser och erfarenhet att dra runt och utveckla det veckolånga evenemanget.

– Vi har tre aktörer som är aktuella, de är lokala och bedöms kunna driva evenemanget, säger han.

Direktupphandling väntar

Diskussionerna som förs kommer sluta i en direktupphandling, alltså en upphandling där avtalets värde understiger cirka 586 000 kronor.

När är det klart?

– Vi räknar med att ha en ny aktör för Motorsportveckan klar relativt snart, förhoppningsvis inom några veckor. Vi hoppas att arbetet inför nästa års evenemang ska vara igång innan jul, säger Harryson.

Karlskoga Motorstadion AB, bolaget bakom Gelleråsen Arena, är en av intressenterna. Vd Rickard Göransson bekräftar intresset när tidningen når honom, men också att de tackat nej.

– Vi kommer inte driva det nästa år. Det hade vi gärna gjort, men vi har kommit fram till att vi inte har tiden eller resurserna till det för närvarande. Vi har fullt upp med våra projekt på motorstadion, säger han.

Mycket viktigt evenemang

Göransson belyser hur viktigt evenemanget är för Karlskoga och för Gelleråsen.

– Jag anser att Motorsportveckan är jätteviktig, att veckan lever kvar och utvecklas är ett måste. Vi kommer fortsatt arbeta för att Gelleråsen ska vara en stor del av evenemanget.

Karlskoga kommun har avsatt 550 000 kronor till Motorsportveckan nästa år i form av ett marknadsföringsbidrag.

Karlskogafesten, som har hållits i samband med veckan, har kommunen ingen plan för ännu.

– Vi vill ha allt klart med veckan innan vi funderar på driften för Karlskogafesten. Vi förutsätter dock att den blir av nästa år också men i vilken form och hur har vi ännu inte bestämt, säger Johan Harryson.

Läs mer:

Motorsportveckan slog alla tidigare rekord

Artikeltaggar

Johan HarrysonKarlskogaKarlskoga kommun (org)Karlskoga MotorsportveckaKarlskoga Motorstadion ABKarlskoga näringsliv och turism ABKarlskogafestenNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.