ÖSK bekräftar intresse för DIF:s skyttekung

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Erik Björndahl efter ett av säsongens 20 mål i superettan.
Foto: Fredrik Narvelid
Erik Björndahl vann superettans skytteliga på imponerande 20 mål. Nu bekräftar DIF:s historiska rival ÖSK intresse för anfallaren.
– Det vore nästan tjänstefel om jag inte hade med honom i mina tankar inför 2020, säger managern Axel Kjäll till na.se.

Erik Björndahl vann, som spelare i moderklubben BK Forward, skytteligan i division 2 norra Svealand på 24 mål 2017.

Bara två år senare vann Björndahl, 29, sensationellt superettans skytteliga på 20 fullträffar.

Bara i superettans begynnelse – 2001, 2003 samt 2004, har seriens skytteligavinnare gjort fler mål.

Totalt har Björndahl, som fick kontrakt med Degerfors IF först efter ett provspel på 1,5 månad, gjort sanslösa 34 mål på 43 starter.

Succén har, så klart, medfört intresse från klubbar på högre nivå.

Björndahl har själv medgett intresse från allsvenskan sedan tidigare. Nu bekräftar även Örebro SK sitt intresse för skyttekungen.

– Han är en spelare som har vunnit skytteligan i superettan som bor i Örebro. Det vore nästan tjänstefel om jag inte hade med honom i mina tankar inför 2020, säger managern Axel Kjäll till na.se.

"Inte haft någon dialog med honom"

Björndahl har kontrakt med Degerfors IF över säsongen 2021. Enligt uppgifter till NA ska det dock finnas en utköpsklausul i avtalet.

Axel Kjäll betonar, samtidigt som han medger sitt intresse och sin beundran, att han inte har gjort något värvningsförsök.

– Han har ett kontrakt med Degerfors och det har jag stor respekt för. I och med att han har ett avtal så har jag inte haft någon dialog med honom.

Axel Kjäll har full koll på Björndahls kvalitéer då han har tränat anfallaren i BK Forward.

– Vi får vad som händer där men jag kan med trygghet säga att det absolut är en spelare som jag har koll på. Återigen, det är en skyttekung i superettan som kanske kunde ha slagit alla tiders målrekord om han hade fått någon straff till med sig än han fick under början av säsongen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.