Hoppa till huvudinnehållet

De tävlar i Melodifestivalen

Publicerad:
David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson leder Melodifestivalen 2020. Pressbild.
David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson leder Melodifestivalen 2020. Pressbild. Foto: SVT

I dag avslöjas nästa års artister i Melodifestivalen, och det ser ut som att flera veteraner återvänder till musiktävlingen.

Enligt Aftonbladets källor kommer de tidigare vinnarna Anna Bergendahl och Robin Bengtsson att tävla i Melodifestivalen.

Anna Bergendahl vann musiktävlingen 2010 men åkte ut i semifinalen av Eurovision Song Contest. Hon tävlade även förra året med låten "Ashes to ashes", där hon tog sig till final via andra chansen. Robin Bengtsson representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2017 och knep en femteplats.

Tidningen skriver dessutom att John Lundviks kör The Mamas kommer att medverka igen efter förra årets triumf.

En annan person som återvänder i tävlingen är Victor Crone, enligt Aftonbladet. Han tävlade i Melodifestivalen 2015 tillsammans med Behrang Miri, men blev utslagen i Andra chansen. Förra året representerade han Estland i Eurovision Song Contest med låten "Storm".

Andra namn som har cirkulerat i spekulationerna är Linda Bengtzing, Thorsten Flinck och Anis Don Demina.

JUST NU: Vilka tävlar i Melodifestivalen 2020?

I dag, tisdag, klockan 12 håller SVT en presskonferens där artisterna avslöjas.

Melodifestivalen 2020 leds av trion Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin. Vinnaren kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Rotterdam i maj.

Sofia Sundström / TT

Artikeltaggar

AftonbladetAnna BergendahlDavid SundinEurovision song contestJohn LundvikLina FredlundLinnea HenrikssonMelodifestivalenNöje/KulturThorsten Flinck

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.